Pape efter kritik: Jeg regner med et godt samarbejde med Grønland

Konservatives formand mener, at han og flere grønlandske politikere skal holde møde efter folketingsvalget.

Søren Pape Poulsen (K) blev under Folketingets åbningsdebat torsdag kritiseret af folketingsmedlem Aaja Chemnitz, fordi han angiveligt skulle have kaldt Grønland for "Afrika på is", da han var minister. <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Søren Pape Poulsen (K) blev under Folketingets åbningsdebat torsdag kritiseret af folketingsmedlem Aaja Chemnitz, fordi han angiveligt skulle have kaldt Grønland for "Afrika på is", da han var minister. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, er sikker på, at han nok skal få et godt samarbejde med Grønland, hvis han bliver statsminister. Det siger han til DR.

Det er, på trods af at der de seneste dage har været kritik af ham, fordi han ifølge folketingsmedlem Aaja Chemnitz skulle have kaldt Grønland for "Afrika på is".

- Vi kan tale rigtig meget om ordvalg, men vi kan også begynde at tale om de mange børn, der gennem mange år har været udsat for overgreb, som jo er helt grotesk, siger De Konservatives formand til DR.

Også Grønlands landsstyreformand, Múte B. Egede, har kritiseret Søren Pape Poulsen og sagt, at han kan have svært ved at se et godt samarbejde, hvis udtalelserne er et udtryk for Søren Papes grundholdning.

Men det er politik fra landsstyreformandens side, lyder det fra Søren Pape Poulsen. Múte B. Egede har nemlig et mandat, han skal have sikret, lyder det.

Søren Pape Poulsen understreger, at parterne må sætte sig sammen efter folketingsvalget og få talt sammen. En aftale han også har lavet med Aaja Chemnitz, siger han til DR.

Heller ikke Lars Løkke Rasmussen, der er formand for Moderaterne, mener, at Søren Pape Poulsens udtalelser er passende for en potentiel statsminister.

- Som statsminister kan man ikke omtale en del af rigsfællesskabet på den her måde, siger han til Ekstra Bladet.

Han mener, at udviklingslande har en ret klar definition, som Grønland ikke falder i kategori med.

Lars Løkke Rasmussen medgiver dog - ligesom Søren Pape Poulsen - at der er udfordringer i Grønland, der kræver en "åben debat".

For lige som det er uhensigtsmæssigt at tale om Grønland på den måde, Søren Pape angiveligt har gjort, så er det også uhensigtsmæssigt, "hvis ikke man mener, at der er særlige udfordringer i Grønland i forhold til selvmord".

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.