Pape venter barsk valgkamp: Mette F. kan finde på hvad som helst

Før De Konservatives landsråd lørdag langer Søren Pape ud efter Socialdemokratiet og Mette Frederiksen.

Søren Pape Poulsens politik og privatliv er løbet med overskrifterne, siden han meldte sig som borgerlig statsministerkandidat. Lørdag taler han for de konservative medlemmer på partiets landsråd. (Arkivfoto). <i>Keld Navntoft/Ritzau Scanpix</i>

Søren Pape Poulsens politik og privatliv er løbet med overskrifterne, siden han meldte sig som borgerlig statsministerkandidat. Lørdag taler han for de konservative medlemmer på partiets landsråd. (Arkivfoto). Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

De Konservatives formand og Danmarks nye statsministerkandidat, Søren Pape Poulsen, går nu i offensiven over for Socialdemokratiet og statsminister Mette Frederiksen (S).

Det sker, inden han lørdag går på talerstolen, når De Konservative holder landsråd i København. Præcis 40 år efter at Poul Schlüter trådte frem som den seneste konservative statsminister.

- Det bliver en barsk og hård valgkamp, siger Søren Pape før landsrådet.

- Vi skal være klar, hver gang socialdemokraterne siger noget. For det at holde sig til sandheden, føler de sig ikke forpligtet af.

- Der er intet, der er helligt for Mette Frederiksen, så længe hun kan blive siddende i Statsministeriet. Det er det, jeg forbereder mig på. Hun kan finde på hvad som helst.

Pape henviser til den seneste debat om De Konservatives økonomiske politik, og hvordan den offentlige sektor skal se ud.

Den diskussion har givet anledning til en talkrig mellem Papes parti og Socialdemokratiet.

Socialdemokratiet henviser til beregninger fra Finansministeriet, der viser, at Papes 2030-plan vil betyde 39.000 færre offentligt ansatte i 2030.

Søren Pape mener, at Socialdemokratiet har fremført "usandheder" om hans politik, og mener ikke, at "man kan sige noget rigtigt tal om det" i forhold til, hvordan hans plan om en årlig realvækst i det offentlige forbrug på 0,13 procent vil påvirke den offentlige beskæftigelse.

Han mener desuden at Finansministeriet har glemt at indregne 11 milliarder kroner i regnestykket, som er afsat til udvidelse af Forsvaret.

Pape kan dog "sagtens se, at der bliver færre" ansatte i den offentlige sektor.

- For os er det ikke et mål, at den offentlige sektor skal være stor. Det handler om den service, den udfører, siger Søren Pape.

Han har også hæftet sig ved, at Mette Frederiksen i en debat søndag omtalte de færre offentlige ansatte som fyringer.

En påstand, som siden er blevet bestredet af flere økonomer, da en del af et fald i offentlige ansatte også kan handle om ikke at genbesætte stillinger, når en medarbejder eksempelvis går på pension.

Socialdemokratiets politiske ordfører, Rasmus Stoklund, kalder anklagerne mod Mette Frederiksen for "utrolig grove".

Desuden mener han, at Socialdemokratiet har "Finansministeriets ord for", at der ikke er blevet fremført usandheder om De Konservatives politik.

- Jeg synes sådan set, at vi har holdt fokus på bolden, og bolden er her, hvad det (De Konservatives politik, red.) betyder for udviklingen af antallet af offentlige ansatte.

Spørgsmål: Så det var også korrekt, da Mette Frederiksen sagde, at det drejer sig om 40.000 fyringer?

- Det er klart, at bundlinjen er her, at med den økonomiske plan, De Konservative har lagt frem, så vil der i runde tal mangle 40.000 mennesker i 2030. Det er det, der er det afgørende.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.