Pape vil ikke kræve Arne-pension afskaffet med ny regering

Den konservative formand kan godt se sig selv som statsminister i en regering, som bevarer Arne-pensionen.

Selv om De Konservative er imod Arne-pensionen, så vil partiet ikke stille krav om, at den bliver afskaffet efter et folketingsvalg. Det siger partiformand, Søren Pape Poulsen. (Arkivfoto). <i>Emil Helms/Ritzau Scanpix</i>

Selv om De Konservative er imod Arne-pensionen, så vil partiet ikke stille krav om, at den bliver afskaffet efter et folketingsvalg. Det siger partiformand, Søren Pape Poulsen. (Arkivfoto). Emil Helms/Ritzau Scanpix

Selv om Konservative er imod Arne-pensionen, vil partiets formand, Søren Pape Poulsen, ikke kræve den afskaffet som en del af eventuelle regeringsforhandlinger efter et valg.

Det siger han søndag til DR Nyheder.

- Jeg er imod den. Og jeg vil blive ved med at sige, at jeg er imod den. Men hvis der er 90 mandater for den, så er der ingen grund til at bruge ret meget tid på det, siger han.

Søren Pape Poulsen henviser til, at Konservative og Liberal Alliance er de eneste partier i blå blok, som ikke støtter den tidlige pension, som populært bliver kaldt Arne-pensionen.

Direkte adspurgt siger den konservative formand til DR, at han godt kan være statsminister i en regering, som vil bevare Arne-pensionen.

Arne-pensionen er blevet indført af den nuværende socialdemokratiske regering, og den var et centralt løfte forud for folketingsvalget i 2019.

Den giver personer, som har været mindst 42 år på arbejdsmarkedet, mulighed for at gå tidligere på pension.

Venstre var også imod Arne-pensionen, da den blev indført. Men Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, meldte ud i juli, at partiet fredede ordningen.

Det skyldes, at et bredt flertal bakker op om Arne-pensionen, og at Venstre ikke ville skabe usikkerhed for dem, der har søgt, forklarede partiet dengang.

Arne-pensionen blev vedtaget i 2020 af regeringen, Enhedslisten, SF og Dansk Folkeparti.

Den trådte i kraft i januar 2022.

De Radikale er modstandere af Arne-pensionen, men ligesom Venstre og Konservative mener de, at flertallet for ordningen er for stort.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.