Partier kræver kulegravning af manglende materiale i Tibet-sag

SF, Dansk Folkeparti og Venstre vil til bunds i, hvorfor mange dokumenter ikke blev udleveret i Tibet-sag.

Flere partier vil have undersøgt, hvorfor der var en lang række dokumenter, som den første kommission i Tibet-sagen ikke fik adgang til.

Det skriver Jyllands-Posten.

- Det er så groft, at vi må statuere et eksempel, for hvis man ikke kan regne med at få udleveret alt relevant materiale, bliver det meget svært at stole på resultatet af fremtidige undersøgelseskommissioner nedsat af Folketinget.

Det siger Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde, til avisen.

Venstre-politikeren henviser til, at det efter den første kommission kom frem, at der var en lang række mails og andet materiale, som kommissionen aldrig så.

Derfor blev Tibetkommissionen nedsat igen i 2018.

Den anden kommission kom med sin rapport mandag. Det nye materiale førte til en skarp kritik af Udenrigsministeriet og PET, som ikke indgik i den første kommissions rapport.

Både Dansk Folkeparti og SF erklærer sig enige i, at det bør undersøges nærmere, hvorfor dokumenterne manglede, skriver Jyllands-Posten.

Det er ikke lykkes avisen at få kommentarer fra resten af Folketingets partier.

I beretningen mandag skriver kommissionen også, at den finder det utilfredsstillende, at den første kommission manglede en række centrale dokumenter.

Tibetkommissionen har siden den blev nedsat igen indsamlet mere end 185 millioner dokumenter. De stammer blandt andet fra Udenrigsministeriet, Københavns Politi, Rigspolitiet og Politiets Efterretningstjeneste (PET).

Den kommer også med en anbefaling om, at man i fremtiden iværksætter tiltag, som skal sikre, at alt relevant materiale bliver afleveret.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.