Partiledere under spærregrænse fik flere stemmer end afgået R-leder

KD-formand og Frie Grønne-leder fik flere personlige stemmer end De Radikales Sofie Carsten Nielsen.

Sofie Carsten Nielsen trak sig onsdag som politisk leder for De Radikale. (Arkivfoto). <i>Philip Davali/Ritzau Scanpix</i>

Sofie Carsten Nielsen trak sig onsdag som politisk leder for De Radikale. (Arkivfoto). Philip Davali/Ritzau Scanpix

Ud af 14 partiledere var Sofie Carsten Nielsen (R) den leder, der fik det dårligste personlige valg ved folketingsvalget tirsdag.

2467 vælgere stemte personligt på De Radikales tidligere politiske leder i Københavns Omegns Storkreds.

Det er færre, end hvad både Sikandar Siddique (FG) og Marianne Karlsmose (KD) fik af personlige stemmer, til trods for at Frie Grønne og Kristendemokraterne ikke kom over spærregrænsen.

De fik henholdsvis 5625 og 2971 personlige stemmer.

Af de valgte partiledere var Morten Messerschmidt med 6722 personlige stemmer den partileder, der klarede sig næstdårligst.

Flest personlige stemmer fik fungerende statsminister Mette Frederiksen (S). I Nordjylland stemte over 60.000 personligt på hende.

Der er dog det forbehold, at det er forskelligt fra storkredsene, hvor mange stemmeberettigede vælgere der er.

Men ser man på den procentvise andel, som partiledere fik personligt ud af partiets samlede resultat i storkredsen, er Sofie Carsten Nielsen også i bund.

Af de 15.266 vælgere, der stemte på De Radikale i Københavns Omegns Storkreds, stemte 16,2 procent personligt på Sofie Carsten Nielsen.

Hun valgte onsdag at trække sig som politisk leder for partiet efter det dårlige valg, hvor partiet på landsplan også blev mere end halveret.

Om hun fortsætter i partiets folketingsgruppe, er uvist. Stinus Lindgreen var blot 256 stemmer fra at snuppe det enlige radikale mandat i storkredsen fra Sofie Carsten Nielsen.

Ved valget i 2019, hvor hun ikke var politisk leder, fik Sofie Carsten Nielsen 8955 personlige stemmer.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.