Per Stig opfordrer til at evaluere K-formanden efter valgnederlag

Tidligere K-formand Per Stig Møller opfordrer partiets ledelse til at evaluere tilbagegang ved folketingsvalg.

Tidligere K-formand Per Stig Møller opfordrer den nuværende ledelse til en grundig evaluering af valgnederlaget, herunder "formandssituationen". (Arkivfoto). <i>Claus Bech/Ritzau Scanpix</i>

Tidligere K-formand Per Stig Møller opfordrer den nuværende ledelse til en grundig evaluering af valgnederlaget, herunder "formandssituationen". (Arkivfoto). Claus Bech/Ritzau Scanpix

Da det på valgnatten stod klart, at De Konservative ville gå et procentpoint og to mandater tilbage, var der hos formand Søren Pape Poulsen (K) umiddelbart ingen antydning af, at tilbagegangen kræver et formandsskifte.

Spørger man tidligere partiformand og udenrigsminister Per Stig Møller (K), er der imidlertid grund til at "analysere hele situationen, også formandssituationen".

Det siger han til Politiken.

- Det kan godt være, at man skal skifte formand efter den nedtur. Men man skal også lige tænke på, hvad der så kommer i stedet for. Vi skal jo ikke flække partiet, siger Per Stig Møller.

Bare for få måneder siden stod De Konservative i analyseinstitutternes meningsmålinger til at blive cirka tredoblet, og Søren Pape Poulsen blev i en periode set som en oplagt efterfølger til statsministerposten.

Men det ændrede sig siden hen, og partiet står efter folketingsvalget tilbage med 5,5 procent af stemmerne og ti mandater.

I sin valgtale tirsdag aften ironiserede Søren Pape Poulsen over, at en journalist havde spurgt, om han ville gå af som formand.

- Så kiggede jeg ham i øjnene og sagde: Var det et seriøst spørgsmål?, sagde K-formanden til hujen fra salen ved den konservative valgfest.

Søren Pape Poulsen lagde i sin tale ikke skjul på, at han var meget ærgerlig over tilbagegangen. Dagen efter under en partilederdebat i Publicistklubben tilføjede Søren Pape, at det ikke var "en katastrofe".

Andre konservative, som Politiken har talt med, mener til gengæld - ligesom Per Stig Møller - at der er brug for en grundig evaluering.

Blandt andre tidligere sundheds- og transportminister Jakob Axel Nielsen (K), som avisen har talt med. Han ønsker dog ikke at sige, hvorvidt Søren Pape er den rigtige til at stå i spidsen for partiet ved næste valg.

Selv siger Søren Pape Poulsen til Politiken, da han kommer ud fra partiets første gruppemøde efter valget torsdag, at han "går ud fra", at han også er formand ved næste folketingsvalg. Han foreslår "en grundig evaluering".

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.