Pia Kjærsgaard tror ikke på V-drøm om Lindholm

DF kan ikke se for sig, at der kommer flertal for Lindholm-modellen, som Venstre ellers vil forsøge at skabe.

Pia Kjærsgaard tror ikke på, at der er nogen chance for, at udvisningsdømte kriminelle og personer på tålt ophold kan blive sendt til Lindholm i Stege Bugt. (Arkivfoto). <i>Bo Amstrup/Ritzau Scanpix</i>

Pia Kjærsgaard tror ikke på, at der er nogen chance for, at udvisningsdømte kriminelle og personer på tålt ophold kan blive sendt til Lindholm i Stege Bugt. (Arkivfoto). Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Pia Kjærsgaard, udlændinge- og integrationsordfører for DF, udelukker idéen om at få et udrejsecenter på øen Lindholm i Stege Bugt.

Det melder hun nu ud til Sjællandske efter et nyt lovudkast fra regeringen, hvor der foreslås at give et kontant pengebeløb eller opkøbe boliger hos naboer til Udrejsecenter Kærshovedgård i Midtjylland, fordi de bor side om side med udvisningsdømte udlændinge.

Hun uddyber til Ritzau:

- Det er jo en total opgivenhed fra regeringens side, siger hun.

Venstre har ellers meldt ud, at partiet vil arbejde for at få realiseret Lindholm-løsningen, hvis der kommer en borgerlig regering efter valget.

Lindholm er oprindeligt en idé, der er groet hos Dansk Folkeparti, men alligevel ser Pia Kjærsgaard ikke for sig, at der kan skabes et flertal for sådan en model.

- Jeg ser det her som en lukning af sagen. Jeg tror ikke, der vil være flertal for det.

- Så kan Venstre sige, at de vil prøve, men jeg synes lige så godt, man kan sige, at her har regeringen lukket sagen. Dermed er Kærshovedgård desværre dem, der skal huse kriminelle og udvisningsdømte, siger hun.

Udlændinge- og integrationsordfører hos Venstre Mads Fuglede sagde mandag, at "det ikke løser noget som helst at give de her penge", og at Lindholm ville være en farbar løsning.

- Man skal løse problemet i stedet for at forsøge at købe sig ud af det, sagde han.

Men Pia Kjærsgaard mener godt, at Venstre kan opgive den tanke.

- Det kan vi lige så godt se i øjnene.

Spørgsmål: Men vi ved jo ikke, hvordan det vil se ud efter et folketingsvalg, og om der er et borgerligt flertal. Hvis nu man kan se, at der muligvis er en chance for at få realiseret Lindholm-modellen, hvad vil I så sige til det?

- Jeg kan ikke se det for mig. Igen fordi sagen er lukket, og det vil givetvis blive med et flertal, at man gør det her (kompenserer naboer til Kærshovedgård, red.), siger Pia Kjærsgaard.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.