Politisk redaktør: Skaarup er vigtig for Støjbergs projekt

Peter Skaarup har stor politisk erfaring, og det vil få betydning for at gøre Støjbergs parti bæredygtigt.

Skaarup er fra torsdag repræsentant for Danmarksdemokraterne, der er Inger Støjbergs parti. Det deler de i en video på sociale medier. (Arkivfoto). <i>Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix</i>

Skaarup er fra torsdag repræsentant for Danmarksdemokraterne, der er Inger Støjbergs parti. Det deler de i en video på sociale medier. (Arkivfoto). Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Det er et tungt politisk navn, som Inger Støjberg har fået ind i Danmarksdemokraternes fold med Peter Skaarup.

Sådan lyder vurderingen fra Casper Dall, der er politisk redaktør på Avisen Danmark.

- Det vil helt klart få en betydning for det videre arbejde med at få bygget Danmarksdemokraterne op til at blive et bæredygtigt politisk projekt, som er det, Støjberg er i gang med, siger Casper Dall.

Den tidligere DF-gruppeformand Skaarup har torsdag sammen med Støjberg lagt en video op på Facebook, hvor det fremgår, at han fra dags dato er en del af partiet, og at han repræsenterer Danmarksdemokraterne på Christiansborg.

Netop det, at partiet får kontor på Christiansborg, kommer til at spille en rolle både i mediebilledet, for selvforståelsen og i praksis, mener den politiske redaktør.

- Det betyder, at Inger Støjbergs parti nu får en mulighed for at blive repræsenteret i den fornemmeste politiske sal i Danmark, nemlig Folketingssalen, og at Danmarksdemokraterne kan indgå i politiske forlig, hvis partiet bliver inviteret til forhandlinger af regeringen.

- Det er vanvittigt vigtigt for et nyt parti, siger han.

Skaarup skal nu være med til at bestemme, hvad partiet skal. Endnu er der ikke meldt meget ud om, hvad partiet har af mærkesager, hvilket gør, at Casper Dall omtaler det som et i øjeblikket "kalorielet politisk projekt".

Inger Støjberg, der frem til februar 2021 var medlem af Venstre, har tidligere haft flere ministerposter. Hun sidder dog ikke længere i Folketinget.

Hun blev af et flertal i Folketinget erklæret uværdig til at sidde på tinge, efter at hun i december sidste år blev idømt to måneders ubetinget fængsel ved Rigsretten.

Dommen fik hun for at have givet en ulovlig instruks om at adskille alle asylpar, hvor mindst en af parterne var mindreårig, uden at parrene fik den individuelle vurdering af, om de kunne adskilles. Det har man krav på.

Casper Dall betegner Peter Skaarup som en meget erfaren politiker, der har været en del af Dansk Folkepartis kerne.

- Han har været med til at stifte det og været med til at indgå mange vigtige forlig for Dansk Folkeparti, siger han.

Det er godt en måned siden, at Peter Skaarup meldte sig ud af Dansk Folkeparti.

Allerede dengang sagde han, at han godt ville kunne se sig i Danmarksdemokraterne med Inger Støjberg, som han har haft tæt samarbejde med på Christiansborg gennem mange år.

Casper Dall forventer, at der inden længe vil være flere tidligere DF'ere, som vil slutte sig til Danmarksdemokraterne.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden