Preben Bangs stemmetal faldt drastisk: Han giver især én skylden

Venstre fik et katastrofalt valg, og ifølge Preben Bang Henriksen er der især en overvejende grund til, at partiet kollapser i så høj grad i storkredsen.

Preben Bang Henriksen kan trods alt smile. Han får nemlig flest stemmer af alle nordjyske Venstre-folk. <i>Foto: Bente Poder</i>

Preben Bang Henriksen kan trods alt smile. Han får nemlig flest stemmer af alle nordjyske Venstre-folk. Foto: Bente Poder

På trods af en monumental Venstre-nedtur, kan den nordjyske jurist og folketingsmand Preben Bang Henriksen smile dagen efter valget.

Han var Venstres nordjyske stemmesluger ved sidste valg, og selvom han i år går betydeligt tilbage, bliver den drevne nordjyde igen den Venstre-politiker, der får det bedste valg i storkredsen med 10.644 personlige stemmer. Han får dermed Venstres første mandat og bliver flankeret af Marie Bjerre og Torsten Schack Pedersen.

Ifølge Preben Bang Henriksen er der især én grund til de katastrofale stemmetal.

-Inger var et dyrt bekendtskab, siger han og fortsætter:

-Det er ikke voldsomt overraskende, og det blev jo som ventet, når man har fulgt med i målingerne. Vi må op på hesten igen og føre noget god Venstre-politik i den kommende periode.

Venstre <i>Jette Klokkerholm</i>

Venstre Jette Klokkerholm

I Venstre-politikerens egen kreds, Aalborg Nord, er Preben Bang Henriksens stemmetal cirka halveret, men han mener, han har ført en god kampagne i kredsen.

-Jeg har gjort, hvad jeg kunne.

Venstre går på landsplan 20 mandater tilbage til 23 mandater. Deraf får Nordjylland altså de tre.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.