Profil går i rette med Skipper om Enhedslistens kurs

Pernille Skipper mener, at diskussioner i Enhedslisten tager for længe, men det er partiets DNA, mener profil.

Medlem af hovedbestyrelsen Per Clausen er uenig med tidligere politisk ordfører Pernille Skipper, der taler for, at lange møder og tunge diskussioner spænder ben for partiet. <i>Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix</i>

Medlem af hovedbestyrelsen Per Clausen er uenig med tidligere politisk ordfører Pernille Skipper, der taler for, at lange møder og tunge diskussioner spænder ben for partiet. Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Folketingsvalget blev en skuffelse for Enhedslisten, og det har medført en åben diskussion blandt fremtrædende medlemmer.

Medlem af hovedbestyrelsen Per Clausen er uenig med tidligere politisk ordfører Pernille Skipper, der taler for, at lange møder og tunge diskussioner spænder ben for partiet.

Per Clausen mener omvendt, at det er partiets DNA.

- Vi kan alle sammen have det sådan, at demokratiske processor tager lang tid og længere tid, end vi synes, er nødvendigt.

- Men de er nødvendige og vigtige og er et af de mest afgørende karaktertræk ved Enhedslisten. Det skal vi blive ved med, siger han.

Efter Ruslands invasion af Ukraine i starten af året blev der sået tvivl om Enhedslistens holdning til forsvarsalliancen Nato.

Flere profiler i partiet tilkendegav, at det ikke gav nogen mening at melde sig ud af forsvarsalliancen, som partiet ellers har kæmpet for i årtier.

Efter nogle uger og et møde i hovedbestyrelsen blev det indskærpet, at partiet stadig arbejder for et dansk farvel.

Politiken offentliggjorde i weekenden en klumme, hvor Skipper skriver, at det bed partiet "et vist sted", at diskussionen ikke var taget tidligere.

Men Clausen ser det som et eksempel på vellykket medlemsdemokrati.

- Relativt hurtigt fastlagde hovedbestyrelsen en linje, som var håndterbar og anvendelig i forhold til den aktuelle situation.

- Selv om det på nogle områder betød en ret omfattende fortolkning af, hvad årsmødet tidligere havde vedtaget.

- Nogen gav udtryk for, at de ikke var helt enige, og der var en intern diskussion af det, siger han.

Pernille Skipper har været politisk ordfører i den forgangne regeringsperiode, men Per Clausen vil ikke fremhæve hendes rolle. Han mener, at alle bærer en del af skylden for, at partiet gik knap to procent tilbage ved valget.

På Twitter skrev han dog søndag, at "hun er vel ikke den første politiske leder, som mener, at det er de andres skyld, at vi gik tilbage ved valget".

Han understreger, at han er enig med Skipper om meget, og at det er uenighederne, der fylder i medierne. Derfor er han ked af, at diskussionen bliver offentlig.

- Derfor er det unødvendigt konfliktoptrappende. Der kommer entydigt fokus på det. Det kan skabe en forkert opfattelse af, hvad der foregår i vores parti. Det er rigtig ærgerligt.

- Alternativet til ikke at kommentere synspunktet er, at det kommer til at stå uimodsagt, og det synes jeg heller ikke om, siger han.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.