Radikale vil med i regering - og ikke bare være støtteparti

Martin Lidegaard siger, at De Radikale vil med i en regering, fordi det er der, man for alvor kan rykke noget.

De Radikales politiske leder, Martin Lidegaard, var fredag igen på Marienborg til forhandlinger om en regering. Arkivfoto. <i>Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix</i>

De Radikales politiske leder, Martin Lidegaard, var fredag igen på Marienborg til forhandlinger om en regering. Arkivfoto. Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

De Radikale vil med i en regering, hvis partiet skal lægge mandater til den, lød det fra partileder Martin Lidegaard inden et forhandlingsmøde på Marienborg fredag.

- Vi går selvfølgelig efter at få en bred regering, hvor vi også er med, hvis vi skal lægge mandater til den, siger Martin Lidegaard

Spørgsmål: Det betyder, at I skal med i en regering, hvis I ikke skal være oppositionsparti?

- Det er det, vi arbejder for, men der skal selvfølgelig også være et politisk grundlag fyldt med grønne initiativer, fokus på uddannelse og økonomiske reformer, så man kan mærke, at vi har været der.

Det var et "utroligt godt møde", siger De Radikales politiske leder, da han forlader Marienborg fredag eftermiddag.

Lidegaard tilføjer, at De Radikale kan "se sig selv i ambitionsniveauet".

- Det er selvfølgelig også kun på overskriftsniveau, og djævlen ligger i detaljen på det hele. Det skal vi så i gang med, og det glæder vi os til, siger Martin Lidegaard.

I sidste ende er det politikken, det skal komme an på, understreger partiets politiske leder, som tog over, da Sofie Carsten Nielsen trak sig umiddelbart efter valget, der endte med et dårligt resultat for hende personligt.

- Vi vil gerne med i en regering. Men jeg sagde også, at det ikke er for enhver pris. For det politiske grundlag skal være i orden. Men vi har da ikke fået mindre lyst efter dagens møde, siger han.

Blandt de emner, der er vigtigst for De Radikale, nævner Martin Lidegaard "det grønne, investeringer i børn, uddannelse og unge".

- Vi tror og håber, at vi kan lave en rigtig god regering, siger han.

De Radikale gik markant tilbage ved valget den 1. november, men med færre mandater har partiet alligevel fået sig centralt placeret i de forhandlinger om en bred regering, som pågår i de her dage.

Partiet gik til valg på, at den socialdemokratiske etpartiregering ikke skulle fortsætte, og at der skulle dannes en bred regering.

Fungerende statsminister og kongelig undersøger Mette Frederiksen (S) er i øjeblikket ved at undersøge, om kan lade sig gøre.

Martin Lidegaard forklarer, at det for De Radikale er vigtigt at komme med i en regering, fordi det er der, man får indflydelse.

- Det er sådan i politik, at der altid er meget fokus på de politiske mål, og det man gerne vil og meget lidt på implementering - det at få det til at ske i den virkelige verden, siger han.

- Og det er det, man gør i en regering. Der får man det til at ske for alvor. Og derfor er det vigtigt også at være med.

Ud over De Radikale er SF, Moderaterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, De Konservative og Venstre fortsat med i forhandlingerne om en ny, bred regering.

Det er de partier, som med Mette Frederiksens ord kan se sig selv i en bred regering eller som en del af et forpligtende samarbejde.

Regeringsforhandlingerne fortsætter nu på fjerde uge.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.