Radikal 2030-plan er en åben invitation til rød og blå blok

Sofie Carsten vil blive ved med at arbejde for og tro på, at en regering over midten er mulig efter et valg.

Den økonomiske 2030-plan, som De Radikale præsenterer på et pressemøde i Esbjerg, skal ses som en åben invitation til både røde og blå partier.

Planen får dog ikke umiddelbart hverken De Konservative eller Venstre til at genoverveje muligheden for at danne en regering hen over den politiske midte, som De Radikale gerne vil.

Men den radikale leder er på ingen måde klar til at opgive håbet.

- Det er vores første prioritet, og man kan ikke tvinge nogen til at være med i noget, som man ikke vil være med til, siger Sofie Carsten Nielsen.

- Men det kan jo også være, at hovederne klarer sig, når først stemmerne er talt op. Det tror jeg, at man skal blive ved med at tro på og arbejde på.

Den radikale 2030-plan indeholder blandt andet et ønske om at sænke rentefradraget til 22 procent og afskaffe efterlønnen.

I planen er også en ambition om at hæve antal beskæftigede med 23.000.

Samtidig vil De Radikale finde penge til flere lærere og pædagoger og ikke mindst flere hænder i sundheds- og omsorgssektoren.

Venstres finansordfører, Troels Lund Poulsen, er overordnet tilfreds med, at De Radikale nu fremlægger en plan.

Men ikke alle elementer i planen er Venstre lige begejstret for. Eksempelvis vil Venstre ikke være med til afskaffe efterlønnen og reducere boligejernes rentefradrag.

Til gengæld er Lund Poulsen ganske begejstret for De Radikales ambition om at øge mængden af arbejdskraft.

- De blå partier synes, at det lidt for rødt, og de røde partier synes, at det er lidt for blåt. Og det er nok, fordi det er rimeligt radikalt, siger De Radikales leder, Sofie Carsten Nielsen, om modtagelsen af udspillet.

- Men nu får vi da en konkret diskussion om konkret politik, og det er jo det, der skal ligge til grund for, at man kan samles i regeringsprojekt med røde og blå partier, siger hun.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden