Radikale er overbevist om at partiets valgultimatum holder

Sofie Carsten Nielsen er sikker på, at hun ikke behøver at udtrykke mistillid til regeringen i Folketinget.

De Radikales politiske leder, Sofie Carsten Nielsen, er sikker på, at statsminister Mette Frederiksen (S) nok skal udskrive folketingsvalg inden for den tidsfrist, som De Radikale har krævet. <i>Bo Amstrup/Ritzau Scanpix</i>

De Radikales politiske leder, Sofie Carsten Nielsen, er sikker på, at statsminister Mette Frederiksen (S) nok skal udskrive folketingsvalg inden for den tidsfrist, som De Radikale har krævet. Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Statsminister Mette Frederiksen (S) skal udskrive folketingsvalg senest 4. oktober ved Folketingets åbning.

Det har i over en måned været et ufravigeligt krav fra De Radikale, som i kølvandet på Minkkommissionens hårde kritik af blandt andre statsministeren og topembedsmænd stillede dette ultimatum.

De Radikales politiske leder, Sofie Carsten Nielsen, bliver onsdag på et pressemøde i Esbjerg spurgt om, hvorvidt hun alligevel vil være klar til at pege på Mette Frederiksen som kongelig undersøger efter næste valg, hvis statsministeren ikke selv udskriver valget senest 4. oktober.

- Det er klart, at det bliver meget sværere, og så må vi tage den diskussion på det tidspunkt.

- Jeg er overbevist om, at vi får et valg inden da, siger Sofie Carsten Nielsen.

Den kongelige undersøger har til opgave at undersøge mulighederne for en regeringsdannelse efter valget.

Sofie Carsten Nielsen har sagt, at hvis ikke Mette Frederiksen udskriver valget senest ved Folketingets åbning, så vil hun (Sofie Carsten Nielsen, red.) gå på Folketingets talerstol og udtrykke mistillid til regeringen.

De Radikales politiske leder har i et stykke tid talt for et regeringssamarbejde hen over midten i dansk politik.

Sofie Carsten Nielsen har kritiseret regeringen for at være for lukket og magtfuldkommen.

De Radikale ønsker dog ikke eksempelvis at skulle indgå i en regeringskonstellation udelukkende med Venstre og De Konservative.

- Nej. Vores ønske er en regering med både røde og blå partier. Jeg har brugt det nationale kompromis som eksempel på noget, hvor det virkelig lykkedes for rød og blå at træffe langsigtede beslutninger for Danmark, siger hun.

Det nationale kompromis er den aftale, som regeringen indgik med SF, De Radikale, Venstre og De Konservative om at styrke det danske forsvar efter Ruslands invasion i Ukraine.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.