Redaktør: Fundamentet under Messerschmidt krakelerer

Når selv en af formandens loyale støtter skrider, så er krisen monumental for DF, vurderer politisk redaktør.

Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt, har mistet mange medlemmer af folketingsgruppen i de seneste dage. (Arkivfoto) <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt, har mistet mange medlemmer af folketingsgruppen i de seneste dage. (Arkivfoto) Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Fire profiler har på to dage forladt Dansk Folkepartis folketingsgruppe.

Senest har Dennis Flydtkjær lørdag meddelt, at han har meldt sig ud af partiet.

Han er blevet træt af intern ævl og kævl og en dårligt organiseret hverdag på Christiansborg, skriver han i en pressemeddelelse.

At Flydtkjær ikke længere kan se sig selv som en del af Dansk Folkeparti (DF) overrasker politisk redaktør Casper Dall, Avisen Danmark:

- Det har ikke været så overraskende med Jens Henrik Thulesen Dahl, Peter Skaarup og til dels Søren Espersen, siger han med henvisning til de tre andre folketingsmedlemmer, der har forladt DF i løbet af fredag og lørdag.

- Men når Dennis Flydtkjær stempler ud, så er det virkelig fundamentet bag Morten Messerschmidt, der begynder at krakelere, siger Casper Dall.

Da Morten Messerschmidt i slutningen af sidste år annoncerede sit kandidatur til formandsposten, var Dennis Flydtkjær med til at bakke ham op.

Derfor gør det ekstra ondt på Messerschmidt at sige farvel til Flydtkjær, mener Casper Dall.

Det vidner om et parti, der er ved smelte ned, siger han:

- Vi ser et Dansk Folkeparti, der er i virkelig hurtig nedsmeltning. Det er et kæmpe problem for Morten Messerschmidt, at Dansk Folkeparti er på vej til at blive et af de mindste partier i Folketinget.

- Det er et kæmpe knæk for selvforståelsen for partiet, siger Casper Dall.

Han mener, at partiformanden står med en "enorm opgave", der handler om at "samle stumperne af partiet".

- Det handler i første omgang om at se, om Morten Messerschmidt kan sætte en prop i hullet og standse afgangen, for ellers kan det ende med, at han og Pia Kjærsgaard er de eneste, der er tilbage inden udgangen af juli.

Ved folketingsvalget i juni 2019 fik Dansk Folkeparti valgt 16 mandater.

Seks af dem valgte tidligere på året at blive løsgængere, fordi de ikke var tilfredse med den nye partiledelse.

Med de fire profiler, der har forladt gruppen de seneste to dage, er der seks tilbage.

Partiets tidligere formand, Kristian Thulesen Dahl, har endnu ikke meldt noget ud om sin politiske fremtid. Han har dog gjort det klart, at han ikke genopstiller ved et valg for DF.

Han har dog haft et tæt parløb med Inger Støjberg, der har stiftet partiet Danmarksdemokraterne. Hun har udtalt, at han er velkommen i det nye parti.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.