Redaktør: Kritiske historier udfordrer Papes valgfortælling

Søren Pape Poulsen risikerer at miste sit politiske trumfkort, hvis ikke kritiske historier håndteres.

På den ene side "struttede" Søren Pape Poulsen "af selvtillid", da han på De Konservatives landsråd lørdag talte om politik og statsministerambitioner.

På den anden side kan den seneste tids kritiske historier om den konservative formand blive et alvorligt problem.

Indtil videre er sagerne dog på et håndterbart niveau, og på den måde lykkedes Pape med sin tale, vurderer Casper Dall, politisk redaktør hos Avisen Danmark.

- Det kan da se lidt mærkeligt ud på den anden side af tv-skærmene, siger redaktøren.

- Men Søren Pape Poulsen er nødt til med den ene hånd at dysse sagerne ned og med den anden hånd at fortsætte sin kurs mod Statsministeriet, og det synes jeg faktisk, at han gjorde med den her tale.

Dall fremhæver, at Pape i sin tale så fremad og kom med en række "klassiske konservative forslag", blandt andet om skat.

Pape nævnte dog ikke de historier om sin mand, Josue Medina Vasquez Poulsen, som er kommet frem i blandt andet Ekstra Bladet.

En af dem handler om, at Søren Pape Poulsen har sagt, at Josue Medina Vasquez Poulsen var nevø til en tidligere præsident i Den Dominikanske Republik. Men det er angiveligt ikke korrekt.

Efter sin tale afviste Pape at uddybe en beklagelse, som han fredag kom med på Facebook.

Og Pape kan muligvis klare sig med ikke at sige så meget mere, vurderer Casper Dall. Men det afhænger af, om der kommer flere kritiske historier.

- På nuværende tidspunkt vurderer jeg, at De Konservative er ved at have det inddæmmet. Men der skal ikke komme meget mere, siger Casper Dall.

- Enkeltvist er sagerne måske ikke så store. Men summen af sagerne gør bare, at nogle vælgere kan begynde at betvivle Søren Pape Poulsens lederevner og troværdighed.

Casper Dall peger på, at Pape igen og igen ligger øverst i troværdighedsmålinger, og at det er et punkt, hvor han ikke ønsker at miste overhånden i forhold til statsminister Mette Frederiksen (S).

Den vurdering deler politisk analytiker hos Jyllands-Posten Niels Thulesen Dahl:

- Det er et problem for ham, fordi et af hans allerstørste trumfkort over for Mette Frederiksen netop er hans troværdighed, siger han.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.