Redaktør: Venstre gør klar til valgkamp i sensommeren

Når Venstre freder Arne-pensionen er det for at gøre sig klar til valgkamp, siger politisk redaktør.

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, vil ikke gå til valg på at afskaffe retten til tidlig pension. Politisk redaktør kalder det et smart træk. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, vil ikke gå til valg på at afskaffe retten til tidlig pension. Politisk redaktør kalder det et smart træk. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Venstre "er ved at fjerne en sten i skoen", så partiet er klar til en snarlig valgkamp.

Sådan lyder det fra den politiske redaktør på Avisen Danmark, Casper Dall.

Han kommenterer på, at Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, og to af hans partifæller i en kronik i Avisen Danmark skriver, at Venstre ikke vil gå til valg på at afskaffe den såkaldte Arne-pension.

I partiets finanslovsprioriteringer for 2022 lød det ellers, at Venstre ønskede at afskaffe retten til tidlig pension.

Men det kommer partiet altså ikke til at gøre alligevel.

- På den korte bane kan det selvfølgelig se mærkeligt ud, at man i mange år indædt kæmper mod en ordning for så til sidst at sige, at man accepterer den, siger Casper Dall.

- Men på den lange bane tror jeg, at det er det strategisk rigtige for Venstre at få lukket den flanke over til Socialdemokratiet, så der ikke er nogen tvivl om, hvor Venstre står, når det kommer til Arne-pensionen.

Casper Dall er overbevist om, at Venstre lugter folketingsvalg.

- Jeg tror helt bestemt, at Venstre forventer, at der kommer en valgkamp i sensommeren eller efteråret, siger den politiske redaktør.

- Valgkampen er i fuld gang. Jakob Ellemann er i gang med at rydde nogle af de sten, der er i skoen, af vejen, så han står med et knivskarpt parti.

Overordnet set mener Casper Dall, at der er tale om et smart træk fra Venstre. Partiets vælgere bakker nemlig over en bred kam op om Arne-pensionen.

Senest har man i Berlingske tirsdag kunnet læse, at over halvdelen af de blå vælgere vil beholde Arne-pensionen.

Modsat Venstre står det næststørste borgerlige parti, Konservative, fast på, at retten til tidlig pension skal rulles tilbage.

Det kan blive et problem i en valgkamp, mener Casper Dall.

- Der kan de røde partier sætte en kile ind og på den måde skabe usikkerhed om, hvad man får, hvis man som vælger stemmer på et borgerligt parti.

Ser man isoleret på Konservative, kan det dog være en fin sag for partiet, tilføjer Casper Dall.

- Det er med til at skærpe deres profil som et ægte borgerligt parti. Det vil helt klart appellere til nogle, der er hardcore borgerlige.

Arne-pensionen er en ret til tidlig tilbagetrækning for dem, der har været over 40 år på arbejdsmarkedet.

Ordningen blev vedtaget af regeringen, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten i 2020 og trådte i kraft 1. januar 2022.

Den er tilsigtet "mennesker med lange og ofte hårde fysiske arbejdsliv", der får mulighed for at trække sig tilbage før folkepensionen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.