Regeringen: Kunder skal kunne flyve grønt i Danmark i 2030

Om under et årti skal kunder kunne vælge at flyve grønt, når de eksempelvis flyver fra København til Aalborg.

Regeringen sætter et ambitiøst mål om, at kunder skal kunne flyve helt grønt i Danmark senest i 2030, hvilket betyder, at prisen på en flybillet kan stige.

Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) lørdag aften i sin årlige nytårstale, der indeholder en deadline for et af de varmeste emner i klimadebatten.

- Bliver det svært? Ja. Kan det lade sig gøre? Ja, det tror jeg. Vi er allerede på vej. Dygtige forskere og virksomheder arbejder på løsningerne.

- Lykkes vi med det, så vil det være et grønt gennembrud. Ikke bare for Danmark, men for hele verden. Hvis der er noget, de seneste år har lært os om håndteringen af store kriser, så er det, at vi aldrig må tøve, siger hun fra embedsboligen Marienborg.

Regeringen sætter samtidig et delmål om, at kunder i senest 2025 skal have mulighed for at flyve delvist grønt på en indenrigsrute. Det er uvist, hvad det vil betyde, hvis det ikke lykkes.

Det er endnu uvist, om det er muligt at opnå målet. De seneste år har ambitionen om grøn flyvning fyldt mere og mere i den offentlige debat.

Det kan ske ved, at grøn energi fra eksempelvis vindmøller bruges til at udvinde brint fra vand, der sammen med CO2 kan omdannes til grønt brændstof.

Det grønne brændstof, der i dag kan produceres, er flere gange dyrere end almindeligt brændstof.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.