Regeringen vil gennemgå kritik af embedsmænd

Statsminister Mette Frederiksen siger, hun fortsat har tillid til de ti kritiserede embedsmænd i Minksagen.

Statsminister Mette Frederiksen (S) har fredag holdt pressemøde i Statsministeriet. <i>Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix</i>

Statsminister Mette Frederiksen (S) har fredag holdt pressemøde i Statsministeriet. Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Statsminister Mette Frederiksen (S) kan for nuværende ikke sige, om ti kritiserende embedsmænd skal hjemsendes på grund af Minksagen.

Det siger hun på et pressemøde fredag formiddag.

De pågældende embedsmænd er blandt andre Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen. Hun og ni andre embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen, har Minkkommissionen vurderet i sin beretning.

Ifølge statsministeren er det rådgivning fra Medarbejder- og Kompetencestyrelsen, der kommer til at være med til at bestemme, hvad der skal ske i forhold til de kritiserede embedsmænd.

- Jeg har ikke fået en tidsmæssig vurdering fra Medarbejder- og Kompetencestyrelsen endnu, men jeg går ud fra, at man går i gang med arbejdet med det samme, siger Mette Frederiksen om vurderingen af embedsmændenes fremtid.

Hun oplyser, at samtlige sager med de kritiserede embedsmænd er sendt videre til styrelsen, og at ingen af embedsmændene endnu er hjemsendt.

Statsministeren siger desuden, at hun fortsat har tillid til alle de embedsmænd, der får kritik i Minkkommissionens beretning.

Ud over Barbara Bertelsen drejer det sig om embedsmænd i Justitsministeriet, i det daværende Miljø- og Fødevareministerium, i Rigspolitiet og i Fødevarestyrelsen.

På pressemødet bliver Mette Frederiksen spurgt til, om hun selv bærer et ansvar for, at der i sidste ende er rettet hård kritik mod embedsmændene.

- Jeg tager og har ansvaret for, at det ikke var en langstrakt proces, for vi var under tidspres. Det ændrer ikke på, at der er grundlæggende ting, der skal være på plads - herunder hjemmel.

- Vi har et dygtigt embedsværk i Danmark, og det håber jeg står tilbage, siger hun.

I Minkkommissionens beretning lyder det, at embedsmændene ikke gjorde nok for at belyse, at der manglende lovgrundlag for at aflive alle mink.

Eksempelvis hedder det om Barbara Bertelsen, at hun burde have rejst spørgsmålet om hjemmel over for Fødevareministeriet inden det famøse pressemøde i november 2020.

Det var her, at statsministeren meddelte, at alle mink skulle aflives.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden