Rigsadvokaten overvejer næste skridt i Hjort-sag

Rigsadvokaten overvejer, hvad der skal ske med Hjort-sag, efter flertal i Folketinget har forhindret tiltale.

Justitsminister Mattias Tesfaye (S) havde anbefalet at ophæve Claus Hjort Frederiksens (V) parlamentariske immunitet men måtte torsdag strække våben, da i Folketinget erklærede sig imod (Arkivfoto). <i>Philip Davali/Ritzau Scanpix</i>

Justitsminister Mattias Tesfaye (S) havde anbefalet at ophæve Claus Hjort Frederiksens (V) parlamentariske immunitet men måtte torsdag strække våben, da i Folketinget erklærede sig imod (Arkivfoto). Philip Davali/Ritzau Scanpix

Et flertal i Folketinget har oplyst, at det ikke vil stemme for en ophævelse af den tidligere minister Claus Hjort Frederiksens (V) parlamentariske immunitet.

Det var ellers Rigsadvokatens indstilling. Derfor overvejer Rigsadvokaten nu sit næste skridt.

Det oplyser Rigsadvokaten i et skriftligt svar torsdag:

- Rigsadvokaten vil nu overveje det videre forløb i sagen. Da der er tale om en konkret straffesag, har Rigsadvokaten på nuværende tidspunkt ikke yderligere bemærkninger.

12. maj indstillede Rigsadvokaten til justitsminister Mattias Tesfaye (S), at der rejses tiltale mod eksministeren i den omtalte sag om potentielt læk af statshemmeligheder.

Claus Hjort Frederiksen er stadig medlem af Folketinget. Og medlemmer af Folketinget har parlamentarisk immunitet.

Dermed ville det kræve, at et flertal i Folketinget ville ophæve den tidligere forsvars- og finansminister immunitet for at tiltalen kunne rejses.

Flere partier har oplyst, at det ønsker de ikke, med mindre de kunne blive bekendt med, hvad Claus Hjort Frederiksen skulle tiltales for.

Det har justitsminister Mattias Tesfaye ikke ønsket at udlevere.

Torsdag stod det klart, at der var tale om et flertal, der ikke ville ophæve immuniteten. Dermed har flertallet blokeret Rigsadvokatens indstilling.

Det konstaterede justitsministeren sig dermed torsdag i et samråd i Folketingets Retsudvalg.

Og i det skriftlige svar fra Rigsadvokaten henholder man sig til den melding:

- Rigsadvokaten noterer sig, at justitsministeren over for Folketingets Retsudvalg har tilkendegivet, at der ikke er politisk flertal for at ophæve Claus Hjort Frederiksens immunitet, og at han dermed på nuværende tidspunkt ikke kan tiltræde indstillingen om at rejse tiltale i den omtalte sag.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.