Russisk ambassadør: Danmark ødelægger forholdet til Rusland

At Danmark åbner op for at træne ukrainske soldater skader diplomatisk forhold yderligere, siger ambassadør.

Ruslands ambassadør i Danmark, Vladimir Barbin, mener ikke, at dansk våbenhjælp og eventuel fremtidig træning af ukrainske soldater vil hjælpe Ukraine i krigen mod Rusland. (Arkivfoto). <i>Claus Bech/Ritzau Scanpix</i>

Ruslands ambassadør i Danmark, Vladimir Barbin, mener ikke, at dansk våbenhjælp og eventuel fremtidig træning af ukrainske soldater vil hjælpe Ukraine i krigen mod Rusland. (Arkivfoto). Claus Bech/Ritzau Scanpix

Danmarks fortsatte levering af våben og udstyr til Ukraine samt muligheden for at træne ukrainske soldater på dansk grund i fremtiden skader Danmark og Ruslands forhold yderligere.

Det mener Ruslands ambassadør i Danmark, Vladimir Barbin.

- Danmarks politik fører til yderligere ødelæggelse af forholdet mellem Rusland og Danmark, lyder det fra ambassadøren i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Udtalelsen kommer efter en udtalelse fra forsvarsminister Morten Bødskov (S) onsdag. Her sagde han, at han ikke ville afvise, at ukrainske soldater kan blive trænet i Danmark i fremtiden.

- I øjeblikket kigger vi på et meget stort træningssamarbejde sammen med briterne. Men jeg vil bestemt ikke afvise, at der også i forlængelse af det kan være almindelig træning af det ukrainske forsvar i Danmark, sagde Morten Bødskov.

Han sagde desuden, at Danmark kan "spille en helt afgørende rolle" i træningen af Ukraines forsvar mod Ruslands invasion af landet.

Men ifølge den russiske ambassadør satser Danmark på "fortsat blodsudgydelse" ved at levere våben og åbne for træningsmuligheden.

Den hjælp til Ukraine vil heller ikke "føre til Ukraines sejr på slagmarken".

- Men vil kun blive til en ny tragedie for ukrainere, siger Barbin.

Over sommeren er tusindvis af ukrainske soldater i Storbritannien, hvor de trænes.

Danmark er i tæt dialog med Storbritannien om det britiske træningsprojekt, fortalte forsvarsministeren også. Og Forsvaret har mandskab derovre.

Konkret mener Bødskov, at Danmark kan bidrage med flere ting til ukraineres træning. Det er eksempelvis træning i ledelse, hvordan man begår sig i lokalsamfund, militærstruktur og hierarkier.

Desuden påpegede han at Danmark tidligere har været til stede i Ukraine. Her blev soldater trænet under en britiskledet operation.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.