Sendt ud af Folketinget: EL-ordfører langer ud efter Radikale

Enhedslisten gik tilbage ved tirsdagens folketingsvalg og mister fire mandater. Landbrugsordfører er ude.

Søren Egge Rasmussen (EL) er fortid i Folketinget. (Arkivfoto). <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Søren Egge Rasmussen (EL) er fortid i Folketinget. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Enhedslistens Søren Egge Rasmussen er fortid i Folketinget og langer ud efter De Radikale.

Det gør landbrugsordføreren på Twitter.

- Jeg ville gerne have kæmpet videre i klimakampen, for den vedvarende energi, økologisk landbrug og imod ghettolovgivning. Jeg tilgiver aldrig @radikale for valg i utide, skriver han.

Enhedslisten mistede sit mandat i Sydjyllands Storkreds. Dermed er Egge Rasmussen ude af Folketinget. Partiet går fra 13 til 9 mandater. Det viser resultatet af tirsdagens folketingsvalg.

Det var de facto De Radikale, der udløste valget grundet partiets trussel om at vælte S-regeringen, hvis statsminister Mette Frederiksen (S) ikke udskrev valg i forbindelse med Folketingets åbning i sidste måned.

De Radikale ville have rystet posen i dansk politik. Partiet ville af med en etpartiregering. De Radikale så blandt andet kritisk på S-regeringens håndtering af minksagen. Den handlede om aflivning af alle mink i Danmark under coronakrisen.

Pelle Dragsted, der er opstillet i Københavns Storkreds for Enhedslisten og tidligere er kaldt partiets chefstrateg, mener, at tilbagegangen kalder på en "evaluering". Det sagde han på valgaftenen.

- Det er klart, at det ikke er godt, og vi taber nogle mandater. Det er en stor skuffelse for os, sagde Dragsted, som tidligere har været folketingsmedlem.

Han kunne dog glæde sig over, at valget endte med et rødt flertal. Men kun ved hjælp af tre røde nordatlantiske mandater.

Statsminister Mette Frederiksen (S) fastholdt dog natten til onsdag, at hun vil forsøge at danne en regering hen over den politiske midte.

Det har kun Socialdemokratiet, Moderaterne med Lars Løkke Rasmussen i spidsen og De Radikale ytret lignende ønske om. Enhedslisten er lodret imod.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.