SF-formand ser mudret forhandlingsbillede efter valg

Pia Olsen Dyhr ser det som positivt at blive spurgt om at være Danmarks kedeligste partileder efter fremgang.

Pia Olsen Dyhr blev tiljublet af de fremmødte SF'ere ved tirsdagens valgfest i København. <i>Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix</i>

Pia Olsen Dyhr blev tiljublet af de fremmødte SF'ere ved tirsdagens valgfest i København. Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Selv om valgdagen er forbi, og de sidste stemmer er ved at blive talt op, er Pia Olsen Dyhr ikke overbevist om det politiske landskab, der tegner sig.

Det siger SF's partiformand til partiets valgfest i København sent tirsdag aften.

- Vi går frem endnu en gang. Men billedet er meget mudret, i forhold til hvad der kommer til at ske senere i nat og de næste dage, siger hun fra scenen.

SF kan dog efter alt at dømme glæde sig over, at partiet har trukket flere vælgere til sig siden det seneste folketingsvalg i 2019.

Dengang stemte 7,7 procent af vælgerne på partiet, mens prognoser fra DR og TV 2 ser ud til at sikre partiet omkring 8,3 procents opbakningen.

- Jeg blev spurgt af TV 2 på vej ind. Den, der lever stille, lever godt. Hvordan er det at være Danmarks kedeligste parti? Hvordan er det at være Danmarks kedeligste partileder? Det er ret okay, for det viser sig, at det at være kedelig også er, fordi vi igen og igen har fokus på politik, siger hun.

I interviewet ved ankomsten til SF's valgfest forklarede hun den formodede fremgang med, at partiet har holdt fokus på politik.

- Vi har talt om klima, naturen og børn og unges mistrivsel. Jeg tror godt, danskerne kan lide partier, der vælger at fokusere på politik, siger hun.

Hun erkender dog, at resultatet for rød blok som helhed kan blive et andet.

- Jeg synes, det er meget på vippen. Jeg håber selvfølgelig, centrum-venstre genvinder magten. Det har vi brug for i Danmark. Vi har gjort rigtig meget de sidste tre år, og vi skal gøre endnu mere, siger han.

Ved ankomsten var hun flankeret af SF-profilen Jacob Mark. Han mener, at partiet står stærkt i de kommende forhandlinger uanset hvad.

- Når man kommer med et styrket mandat i ryggen, betyder det jo, at når man skal forhandle, kan man sige, at vi har fået et bedre mandat til at sikre bedre vilkår for børn og sætte folkeskolen fri, og vi har fået et mandat til at lave naturens lov og passe bedre på klimaet, siger han.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.