SF's nummer to slår sin formands stemmetal med længder

SF-profilen vendte i sommer tilbage til Folketinget efter at have været alvorligt syg med stress.

Jacob Mark og Pia Olsen Dyhr. Repræsentanter fra partierne møder hos dronningen for at pege på en forhandlingsleder til regeringsdannelse på Amalienborg onsdag den 2. november 2022. <i>Philip Davali/Ritzau Scanpix</i>

Jacob Mark og Pia Olsen Dyhr. Repræsentanter fra partierne møder hos dronningen for at pege på en forhandlingsleder til regeringsdannelse på Amalienborg onsdag den 2. november 2022. Philip Davali/Ritzau Scanpix

For SF's gruppeformand, Jacob Mark, betyder det særligt meget, at hans personlige stemmetal sender ham helt op i top fem over valgets store største stemmesluger.

I løbet af valgperioden har han nemlig måttet holde en pause fra politik, efter at han på grund af stress havde mistet store dele af sit syn, og han var på et tidspunkt i tvivl, om han overhovedet kunne vende tilbage til politik.

31.235 vælgere har stemt på SF-profilen i Sjællands Storkreds. Det er endda mange flere, end der har stemt på hans formand, Pia Olsen Dyhr, som har fået 18.758 personlige stemmer.

På Twitter skriver Jacob Mark:

31.235 gange tak. Jeg er rørt og stolt over den opbakning, og særligt fordi jeg for er halvt år siden tænkte, at jeg ikke ville komme tilbage igen, skriver han.

- Jeg lover alle jer, der har stemt på mig og os, at vores styrkede mandat skal bruges på børnene, velfærd, klimaet og naturen.

- Seje dig, skriver Pia Olsen Dyhr til tweetet.

Jacob Mark vendte tilbage til Folketinget i juni. Allerede i marts oplyste han, at han håbede på at vende tilbage efter en øjenoperation. Selv om synet ikke bliver det samme igen, gik operationen bedre end forventet.

Ved tirsdagens folketingsvalg fik SF en smule frem sammenlignet med valget i 2019.

Det betyder også, at partiet får et ekstra mandat.

Selv om partiet er gået frem, er ingen af de to næstformænd valgt ind i Folketinget. Lise Müller, som stillede op på Fyn, har ikke fået et mandat. Det ene mandat i kredsen er gået til Karsten Hønge.

Heller ikke næstformand Serdal Benli, som også er viceborgmester i Gladsaxe, er blevet valgt. Det er i stedet Sigurd Agsersnap.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.