Skiftedag i Bruxelles: Bergur Løkke tager over for Søren Gade

Tre EU-parlamentarikere fra V og DF er blevet valgt ind i Folketinget. Partifæller står klar til at tage over.

Bergur Løkke Rasmussen (V) med sin far, Lars Løkke Rasmussen (M). Bergur Løkke overtager Søren Gades plads i EU-Parlamentet, efter at Gade er blevet valgt til Folketinget. (Arkivfoto). <i>Fabian Bimmer/Reuters</i>

Bergur Løkke Rasmussen (V) med sin far, Lars Løkke Rasmussen (M). Bergur Løkke overtager Søren Gades plads i EU-Parlamentet, efter at Gade er blevet valgt til Folketinget. (Arkivfoto). Fabian Bimmer/Reuters

Venstre-politikeren Bergur Løkke Rasmussen, der er søn af Lars Løkke Rasmussen (M), har kurs mod EU-Parlamentet.

Det bekræfter han over for Ritzau.

Det skyldes, at partifællen Søren Gade er blevet valgt ind i Folketinget og derfor sender sin plads i EU-Parlamentet videre.

- Der er intet, der er sikkert i politik. Men at Søren Gade ville blive valgt til Folketinget er nok så tæt, man kommer på noget sikkert.

- Så jeg har efterhånden gået og glædet mig længe. Det er en stor forløsning, at det nu bliver til virkelighed, siger Bergur Løkke Rasmussen.

Det er endnu ikke på plads, hvilke udvalg han skal sidde i. Men han fortæller, at han personligt vil have fokus på EU's udenrigs- og sikkerhedspolitik.

Bergur Løkke stillede op som kandidat til EU-Parlamentet i 2019, hvor han akkurat missede en plads. Han har derfor været førstesuppleant siden.

I mellemtiden er han blevet valgt ind i regionsrådet i Region Hovedstaden. Den post bliver han siddende på, oplyser han.

- Det bliver hårdt og mange timer, men jeg regner bestemt med, at jeg kan løfte begge opgaver samtidig, siger Venstre-politikeren.

Han bliver ikke den eneste nye i partiets gruppe af EU-parlamentarikere.

Linea Søgaard-Lidell er nemlig også blevet valgt til Folketinget og afgiver derfor sit mandat til Kim Valentin, der var andensuppleant.

Han sad indtil tirsdag i Folketinget, hvor han har været EU-ordfører og europaordfører. Men han opnåede ikke genvalg i Københavns Omegns Storkreds.

- Jeg arbejdede hårdt for at komme i Folketinget igen, men det lykkedes ikke. Nu har jeg muligheden for at komme i Europa-Parlamentet. Det synes jeg, er spændende, siger Kim Valentin til Ritzau.

- Linea sidder med finans og klima. Det er to områder, som jeg meget gerne vil arbejde med. Og vi er enige om mange ting, så det passer godt. Der er en god harmoni i det, siger han videre.

Også i Dansk Folkepartis rækker er der udskiftning.

Her tager Anders Vistisen over for partiets eneste mand i EU-Parlamentet, Peter Kofod, der er blevet valgt ind i Folketinget i Sydjyllands Storkreds.

Det skriver Anders Vistisen på Facebook.

- Jeg kan helt sikkert ikke gøre det så godt som Peter. Men jeg har erfaring fra Bruxelles, så jeg kommer til at kunne indgå i arbejdet fra dag ét, hvilket vil være en stor hjælp for partiet, skriver han.

Vistisen har tidligere repræsenteret DF i EU-Parlamentet. Han blev valgt i 2014, men mistede sin plads, da DF i 2019 gik fra at have fire til kun et enkelt mandat, som gik til Peter Kofod.

Vistisen forsøgte selv at komme i Folketinget, men fik ikke nok personlige stemmer til at tage DF's mandat i Østjylland. Det gik i stedet til Randers-politikeren Nick Zimmermann.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.