Søren Pape: Jeg tør godt sige den er hjemme

- Jeg tør godt sige, den er hjemme. Jeg tør godt tage chancen, siger Søren Pape (K) til DR om folkeafstemning.

De Konservative holder valgfest på Christiansborg i København, hvor partiformand Søren Pape Poulsen holder tale. <i>Martin Sylvest/Ritzau Scanpix</i>

De Konservative holder valgfest på Christiansborg i København, hvor partiformand Søren Pape Poulsen holder tale. Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Søren Pape Poulsen, partiformand for De Konservative, spår nu, at forsvarsforbeholdet bliver afskaffet.

- Jeg tør godt sige, den er hjemme. Jeg tør godt tage chancen, siger Søren Pape til DR Nyheder.

Vendingen "den er hjemme" er blevet et politisk fyord, efter at det stod på forsiden af Ekstra Bladet 10. marts 1998.

Avisen havde citeret daværende Venstre-formand Uffe Ellemann-Jensen for ordene, som nogle mener var med til at kosten ham posten som statsminister, idet han tog sejren for givet. Han afviser dog at have sagt dem.

De første valgstedsmålinger onsdag aften vedrørende EU-forsvarsforbeholdet tyder på, at der er et klart flertal for at afskaffe forsvarsforbeholdet, som De Konservative har ført valgkamp for.

Med 23 procent af stemmerne talt op viser DR's prognose, at 65,3 procent har stemt for at afskaffe forsvarsforbeholdet. 34,7 procent har stemt for at bevare det.

- Jeg synes, det var en overraskende høj ja-procent. Nu skal der lige tælles op, men jeg tror ikke, at den kan ramme så forkert, at den svinger over til et nej, sagde Søren Pape til Ritzau, efter han tidligere på aftenen holdt tale for De Konservative medlemmer.

Det var med udgangspunkt i de første valgstedsmålinger klokken 20, der også tydede på et klart ja til at afskaffe forbeholdet.

Under talen lagde Søren Pape Poulsen vægt på, at Danmark nu kan arbejde tættere sammen med andre europæiske lande.

- Nu får Danmark flere muligheder. Mulighed for at kunne sige enten ja eller nej til at deltage i EU-missioner, hvor Danmark indtil nu kun har haft muligheden for at stemple nej.

De Konservative var en del af det nationale kompromis, der udskrev folkeafstemningen og sender mange ekstra milliarder til det danske forsvar.

Søren Pape Poulsen ser dog ikke for sig, at danske soldater skal ud på EU-missioner i år.

- Jeg ser for mig, at vores soldater mildest talt er optaget andre steder. Det ser jeg ikke for mig på den korte sigt.

- Nu skal vi til at opbygge vores forsvar. Vi skal have flere soldater. Ting tager tid, men nu har vi muligheden, og det var det, jeg synes var vigtigt, siger han efter sin tale.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.