Statsminister holder orientering for partiledere om gaslækager

Mai Villadsen (EL) forventer, at myndighederne "meget snart" siger noget til borgerne efter orientering.

Tidligere tirsdag deltog statsminister Mette Frederiksen (S) i åbningen af gasledningen Baltic Pipe i Polen. <i>Marcin Bielecki/Ritzau Scanpix</i>

Tidligere tirsdag deltog statsminister Mette Frederiksen (S) i åbningen af gasledningen Baltic Pipe i Polen. Marcin Bielecki/Ritzau Scanpix

Statsminister Mette Frederiksen (S) har tirsdag eftermiddag holdt en orientering for Folketingets partiledere om gaslækagerne i Østersøen.

Mødet startede klokken 15.30 tirsdag eftermiddag og sluttede omkring en time senere ifølge DR og TV 2, der begge var til stede uden for døren til Statsministeren.

Billeder fra TV 2 viser, at forsvarschef Flemming Lentfer deltog i orienteringen.

- Jeg tror, vi alle sammen har idéer om, hvem der kan stå bag, men der er intet, der er bekræftet, og jeg synes, vi skal vente, til myndighederne melder ud om det, lyder det fra SF-formand Pia Olsen Dyhr efter mødet til DR.

Enhedslistens politiske ordfører, Mai Villadsen, siger til TV 2, at hun "tror, myndighederne kommer til at kommunikere til befolkningen meget snart".

Senere tirsdag holder Mette Frederiksen tale på Dansk Industris topmøde i Royal Arena. Det sker klokken 16.57 ifølge TV 2.

Tidligere tirsdag udtalte hun sig om de tre lækager på Nord Stream-gasledninger i Østersøen.

Det skete på et kort pressemøde under et besøg i Polen, hvor hun deltog i åbningen af gasledningen Baltic Pipe.

- Det er usædvanligt, og jeg vil gerne sige, at vi fra regeringens og myndighedernes side tager den her situation meget alvorligt. Vi ser på den med stor alvor, sagde Mette Frederiksen og kaldte det en "ekstraordinær situation”.

Hun mener ikke, at det kan udelukkes, at der er tale om sabotage.

- Vi kan i hvert fald ikke udelukke det. Det er for tidligt at konkludere endnu. Men det er en ekstraordinær situation. Det er en usædvanlig situation, sagde hun.

- Der er tale om tre læk. Endda med noget afstand imellem sig. Derfor er det svært at forestille sig, at det er tilfældigt, det der foregår.

- Men det er for tidligt at konkludere på endnu, og derfor ser vi også på det her med allerstørste alvor.

Begge gasledninger, Nord Stream 1 og Nord Stream 2, løber fra Rusland til Tyskland. Alle tre læk er sket i havet ud for Bornholm, men i internationalt farvand.

Som følge af lækagerne har Energistyrelsen hævet beredskabsniveauet for el- og gassektoren i Danmark til det næsthøjeste niveau.

Desuden har Forsvaret blandt andet sendt fregatten "Absalon" og havmiljøskibet "Gunnar Thorson" til området.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.