Støjberg til Messerschmidt: Ingen grund til at slås internt

Tre borgerlige politikere tørnede fredag sammen i debat om partiernes politiske ligheder og forskelle.

Formand for Danmarksdemokraterne Inger Støjberg og formand for Dansk Folkeparti Morten Messerschmidt krydsede for første gang klinger i Radio4-programmet "Det blå hjørne" fredag formiddag. Folketingsmedlem Lars Boje Mathiesen fra Nye Borgerlige deltog også i debatten. (Arkivfoto). <i>Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix</i>

Formand for Danmarksdemokraterne Inger Støjberg og formand for Dansk Folkeparti Morten Messerschmidt krydsede for første gang klinger i Radio4-programmet "Det blå hjørne" fredag formiddag. Folketingsmedlem Lars Boje Mathiesen fra Nye Borgerlige deltog også i debatten. (Arkivfoto). Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Der var lagt i kakkelovnen til fyrig debat mellem Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt, og formand for det nystiftede parti Danmarksdemokraterne Inger Støjberg fredag formiddag.

De to partiformænd tørnede nemlig sammen til debat i Radio4-programmet "Det Blå Hjørne", hvor folketingsmedlem fra Nye Borgerlige Lars Boje Mathiesen også deltog.

Tidligt i debatten annoncerede Støjberg, at hun ønskede at fokusere på fællesmængden mellem de tre partier.

- Der er ingen grund til at slås internt. Kampen skal tages mod dem på banen i de røde bluser - ikke mod de andre i omklædningsrummet, sagde Støjberg.

Da Messerschmidt ved DF's sommergruppemøde onsdag luftede ønsket om en debat, var det med argumentet om, at det ville være godt for vælgerne at kende forskellen på DF og Støjbergs parti.

DF-formanden var derfor også hurtig til at spørge ind til Støjbergs holdning til de internationale konventioner, som DF ønsker at træde ud af.

- Det handler om politik. Derfor vil jeg gerne vide, hvor Danmarksdemokraterne står i forhold til konventionerne, sagde Messerschmidt.

Støjberg lagde vægt på, at det under hendes tid som udlændinge- og integrationsminister, da hun var i Venstre, faktisk lykkedes at ændre i dele af konventionerne.

- Vi kan ikke som et lille land stå fuldkommen alene. Vi har før været med til at ændre i konventionerne i forhold til statsborgerskab til kriminelle.

- Det kræver meget at ændre. Men jeg tror, at det er den rigtige og mest fornuftige vej, sagde Støjberg.

Under debatten kom trioen også omkring flygtningekrisen i 2015, hvor Messerschmidt mente, at den daværende regering svigtede.

- Når jeg kigger tilbage på den valgperiode, hvor Støjberg var integrationsminister, så skulle vi i DF have gået mere til stålet og væltet regeringen, sagde Messerschmidt.

Støjberg understregede, at hun dengang kæmpede for og var med til at indføre grænsekontrollen.

- Vi gik absolut til kanten dengang, og det var det helt rigtige at gøre, sagde hun.

Meningsmålinger har de seneste uger spået DF til at ligge omkring spærregrænsen, mens Danmarksdemokraterne står til omkring 11 procent af stemmerne.

Der skal senest afholdes folketingsvalg 4. juni, men Radikale Venstre har truet med at vælte regeringen, hvis ikke statsministeren udskriver valg inden Folketingets åbning den 4. oktober.

Under debatten blev Støjberg spurgt, om hun havde fået drukket Cola Zero med Venstres formand og statsministerkandidat Jakob Ellemann og formand for De Konservative Søren Pape.

- Jeg har haft nogle gode snakke med Søren Pape. Ellemann har endnu ikke fundet anledning til at møde mig. Men det kommer, ved jeg, svarede hun.

Politikere og kommentatorer har længe blevet spekuleret i, hvorvidt Pape også vil melde sit kandidatur som statsminister.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.