Styrelse: Skoleåbning afhænger ikke af antal vaccinerede børn

Ifølge minister mener myndighederne, at tilpas mange børn er vaccineret. Men styrelse ser ingen sammenhæng.

Skolerne genåbnes onsdag for fysisk undervisning.

Det glæder undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), der blandt andet har begrundet det med, at vaccinetilslutningen blandt børn er tilstrækkelig høj.

Men ifølge Sundhedsstyrelsen er der ingen sammenhæng mellem, hvor mange børn der er vaccineret og en genåbning af skolerne. Det siger vicedirektør Helene Probst fra Sundhedsstyrelsen tirsdag på et pressemøde.

- Der har aldrig været en sammenhæng mellem et vist niveau af vaccination af børnene og en åbning af skolerne.

- Vi skal lægge en dæmper på smitten i skolerne, og det er der en række redskaber til at gøre. Det allervigtigste er vaccination, og det er stadig det vigtigste, siger Helene Probst.

Børnene blev hjemsendt 15. december på grund af øget smitte og for, at flere kunne blive vaccineret i ferien.

42 procent af de 5- til 11-årige har nu fået ét stik mod coronavirus, mens 7 procent har fået to vacciner og er færdig med deres forløb.

For to dage siden udtalte ministeren, at det er forsvarligt, at børn begynder i skolen igen. Hun begrundede det blandt andet med, at sundhedsmyndighederne mente, at tilpas mange er vaccineret mindst én gang.

- Det er sundhedsmyndighedernes vurdering, at vaccinetilslutningen - også blandt de mindste børn - er tilstrækkelig til, at det er forsvarligt at genåbne skolerne, sagde Pernille Rosenkrantz-Theil til Ritzau.

/ritzau/