Tesfaye om Rwanda-kritik: Jeg prøver at give et indblik

Partier fra rød og blå blok kritiserer Mattias Tesfaye for ikke at præsentere nyt om modtagecenter i Rwanda.

Udlændingeminister Mattias Tesfaye ville med møder med Folketingets partier give et indblik i forhandlingerne med Rwanda, fortæller han efter kritik. (Arkivfoto). <i>Emil Helms/Ritzau Scanpix</i>

Udlændingeminister Mattias Tesfaye ville med møder med Folketingets partier give et indblik i forhandlingerne med Rwanda, fortæller han efter kritik. (Arkivfoto). Emil Helms/Ritzau Scanpix

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) medgiver, at regeringen ikke har så meget nyt at fortælle omkring forhandlingerne om et modtagecenter i Rwanda.

Det siger han torsdag, hvor han havde møder med Folketingets partier om emnet.

Flere partier fra rød og blå blok kom umiddelbart efter møderne med kritik af, at der ikke kom noget nyt frem på mødet, om hvordan en egentlig model skal se ud.

Og det giver ministeren dem til dels ret i.

- De har jo ret i, at der ikke ligger nogen endelig aftale, som kan præsenteres for Folketinget.

- Jeg har prøvet at lukke dem lidt ind i maskinrummet og fortælle dem lidt om, hvad for nogle diskussioner, vi har med Rwanda. Og også prøvet at lave et hurtigt indblik i, hvad briterne har aftalt med Rwanda, siger han.

For nylig har Storbritannien meldt ud om en lignende aftale om et modtagecenter i Rwanda. Tesfaye fortæller, at den danske aftale ikke bliver præcis som den britiske. Den danske aftale skal gerne inspirere andre EU-lande til at lave lignende aftaler.

Han fortæller, at modtagecenteret ikke bliver "en lukket lejr med pigtråd omkring". Folk kommer til at bo, leve og arbejde i Rwanda, fortæller ministeren.

- Det er ikke meningen, at de skal lukkes inde i et center, siger han.

Efter mødet sagde De Radikales udlændingeordfører, Kathrine Olldag, at partierne havde været til "en times sugar coating (at pakke noget ind i sukker, red.) og socialdemokratisk spin".

Heller ikke fra Venstres udlændingeordfører, Mads Fuglede, var der mange rosende ord om mødet.

- Jeg tror, at de (regeringen, red.) har haft et behov for at vise, at der stadig er en bold, der triller for dem, fordi briterne har udstillet, at vi ikke er kommet så langt med det, siger han.

Tidligere på dagen fortalte Tesfaye, at regeringen var kommet tættere på at åbne et modtagecenter i det centralafrikanske land.

- Vi er nået så langt, at vi nu er i konkrete drøftelser med Rwanda om at indgå et tæt partnerskab mellem Danmark og Rwanda, sagde han.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.