Tesfaye vil sætte ind over for fodboldhooligans

Efter episoder med vold og hærværk ved fodboldkampe vil Tesfaye (S) mødes med fodboldrepræsentanter.

Justitsminister Mattias Tesfaye (S) mødes søndag med repræsentanter fra fodboldverdenen for at udveksle ideer, der kan sikre tryghed i forbindelse med fodboldkampe. (Arkivfoto). <i>Emil Helms/Ritzau Scanpix</i>

Justitsminister Mattias Tesfaye (S) mødes søndag med repræsentanter fra fodboldverdenen for at udveksle ideer, der kan sikre tryghed i forbindelse med fodboldkampe. (Arkivfoto). Emil Helms/Ritzau Scanpix

Efter flere sager om uro og vold under og efter fodboldkampe mødes justitsminister Mattias Tesfaye (S) søndag med en række repræsentanter fra fodboldverdenen.

Det skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse fredag.

- Vi skal sikre fodboldfesten for de 99 procent. Den ene procent skal enten opføre sig ordentligt eller smides væk fra stadion, skriver han.

Senest var der uroligheder i forbindelse med søndagens fodboldkamp mellem Brøndby og FCK. Her blev flere politibetjente udsat for vold.

Ved det kommende møde mellem fodboldverdenens repræsentanter vil Tesfaye udveksle idéer, som skal øge trygheden i forbindelse med fremtidige fodboldkampe.

- Det gør ikke noget, at der er højlydt engagement og en øl i pausen. Men det skal være uden hærværk og vold mod andre tilskuere, kontrollører eller politi.

- Jeg har selv været flere gange på stadion med venner og familie i denne sæson, og jeg har tænkt mig at fortsætte. Fordi de idioter skal ikke ødelægge festen for os andre, skriver ministeren.

Regeringen har tidligere meldt ud, at den vil fremsætte et lovforslag om en ændring af straffeloven.

Konkret består ændringen i, at en gernings ydmygende karakter skal indgå som en skærpende omstændighed, når straffen for en forbrydelse fastsættes.

En 25-årig Brøndby-fan flåede i S-toget sidste weekend et halstørklæde af en FCK-fan. Herefter tvang han to andre til at tage deres FCK-trøjer af.

Manden meldte efterfølgende sig selv til politiet, efter en video af episoden gik viralt på de sociale medier. Herefter blev han varetægtsfængslet.

Ifølge pressemeddelelsen fra Justitsministeriet er det blandt andet episoder som denne, som et kommende lovforslag vil ramme.

Aktørerne, som Tesfaye skal mødes med søndag, tæller både repræsentanter fra en række fodboldklubber, Divisionsforeningen, DBU, politiet og danske fanklubber.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden