Thulesen Dahl forventer at holde sig ude af formandsopgør

DF's afgående formand har i øjeblikket ikke planer om at meddele, hvem han peger på som sin afløser.

Støjbergs værdighed skal til afstemning <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Støjbergs værdighed skal til afstemning Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Kristian Thulesen Dahl forventer ikke at sige, hvem han peger på som den næste formand for Dansk Folkeparti inden partiets ekstraordinære årsmøde 23. januar.

- Umiddelbart er det ikke min plan, siger den afgående formand, efter at flere og flere fra folketingsgruppen de seneste dage har givet deres mening til kende.

En række prominente DF'ere har på det seneste meldt sig på banen. I weekenden bekendtgjorde partistifter og tidligere formand Pia Kjærsgaard, at hun peger på Morten Messerschmidt.

Mandag meddelte et andet folketingsmedlem Marie Krarup, at hun slet ikke kan se Messerschmidt som formand, og at hun peger på Martin Henriksen.

Thulesen Dahl går af som formand efter partiets dårlige kommunalvalg i november sidste år.

Foruden Messerschmidt og Henriksen er Merete Dea Larsen og Erik Høgh-Sørensen de øvrige formandskandidater.

- Jeg ser det som min fornemmeste rolle frem til 23. januar, at vi har en god, ordentlig og værdig proces, siger Thulesen Dahl.

Han siger, at han såmænd godt kunne sige både positive og negative ting om alle kandidater, men at det næppe sker.

- Jeg ønsker ikke at kaste mig ind i en sådan diskussion. I hvert fald ikke på nuværende tidspunkt.

- Nu handler det om, at de fire kandidater, der er, at de byder sig til, og så tager vores bagland ansvaret for, hvem der skal være vores formand, siger Thulesen Dahl.

Tidligere tirsdag har DF's tidligere næstformand Søren Espersen ytret kritik af formandskampen, hvor især Messerschmidt og Henriksen er gået til hinanden, og hvor en række DF'ere offentligt har meldt ud, hvem de stemmer på. DF er delt i to lejre, mener Espersen.

- Den 23. januar vælges en ny formand for Dansk Folkeparti. Optakten til valget har været uværdig og fortjener hurtig glemsel.

- De to favoritkandidater, Morten og Martin, kender jeg vældig godt - såvel som politiske kammerater - dygtige er de! - som privat, skægge, hyggelige, bramfrie! Og jeg holder personligt utrolig meget af dem begge.

- Men stemme skal jeg jo den 23. januar, og omend nogen i mit parti gerne vil nedtone det - så har der nu i DF dannet sig to lejre, skrev Espersen på Facebook.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.