Tidligere sønderjysk borgmester er spidskandidat for Moderaterne

Henrik Frandsen, der er tidligere borgmester i Tønder, er blandt Lars Løkkes kandidater ved næste valg.

Selv om Henrik Frandsen og Tønder Listen fik næsten 30 procent af stemmerne ved kommunalvalget i 2021 i Tønder Kommune, måtte han overlade borgmesterkæden til Slesvigsk Parti. (Arkivfoto). <i>Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix</i>

Selv om Henrik Frandsen og Tønder Listen fik næsten 30 procent af stemmerne ved kommunalvalget i 2021 i Tønder Kommune, måtte han overlade borgmesterkæden til Slesvigsk Parti. (Arkivfoto). Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Tidligere borgmester i Tønder Kommune Henrik Frandsen stiller op for Lars Løkke Rasmussens parti, Moderaterne, ved næste folketingsvalg.

Han er partiets spidskandidat i Sydjyllands Storkreds. Det fremgår af Moderaternes hjemmeside.

De sidste folketingskandidater for partiet blev annonceret på et sommergruppemøde lørdag.

3. august annoncerede Henrik Frandsen, at han var blevet medlem af partiet. Dengang ville han dog ikke oplyse, om han også skulle være folketingskandidat.

Ved kommunalvalget i 2021 blev Henrik Frandsen den helt store stemmesluger i Tønder Kommune, men måtte overlade borgmesterstolen til en anden.

Efter han året inden blev vraget som borgmesterkandidat for Venstre stillede Henrik Frandsen op til kommunalvalget for sit eget parti, Tønder Listen.

Listen fik 29 procent af stemmerne, hvor 18,1 procent af alle stemmer gik personligt til Henrik Frandsen. Men borgmesterposten gik i stedet til Slesvigsk Partis Jørgen Popp Petersen, der kunne samle et flertal i kommunalbestyrelsen.

- Jeg stiller op til Folketinget, fordi jeg ser det som en naturlig forlængelse af mit kommunalpolitiske arbejde som borgmester igennem fem et halvt år, skriver Frandsen om sit kandidatur på Moderaternes hjemmeside.

Jeg mener, at jeg har rigtigt meget at bidrage med ude fra "det virkelige liv" - der, hvor man er tæt på borgernes hverdag, skriver han videre og henviser til sin erhvervserfaring.

Frem til 2020 drev han et svine- og planteavlslandbrug i Sønderjylland.

Trods medlemskabet af Moderaterne fortsætter Henrik Frandsen som medlem af Tønder Listen og kommunalbestyrelsen i kommunen.

Moderaterne er tidligere statsminister og Venstre-formand Lars Løkke Rasmussens nye politiske projekt. Partiet blev officielt stiftet på et årsmøde 5. juni.

Lars Løkkes mål er at få de afgørende mandater for, om det er rød eller blå blok, der har flertal. Han ønsker en regering over midten.

I en meningsmåling fra Voxmeter mandag står Moderaterne til 1,9 procent af stemmerne og er dermed lige nøjagtig under spærregrænsen. Ugen inden stod partiet til 2,2 procent af stemmerne.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.