Tilfreds fagbevægelse roser ny aftale for ledige

Det glæder fagbevægelsen, at a-kasser skal tage mere ansvar for ledige. 3F havde gerne taget endnu mere.

Lizette Risgaard, formand i Fagbevægelsens Hovedorganisation roser ny politisk aftale på beskæftigelsesområdet. Hun får opbakning af kollegaer fra både HK og 3F. (Arkivfoto). <i>Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix</i>

Lizette Risgaard, formand i Fagbevægelsens Hovedorganisation roser ny politisk aftale på beskæftigelsesområdet. Hun får opbakning af kollegaer fra både HK og 3F. (Arkivfoto). Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Fagbevægelsen er glad for den politiske aftale, der netop er indgået på beskæftigelsesområdet.

Som led i aftalen får a-kasserne fra 2024 ansvaret for kontakten til de ledige i de første tre måneder af et ledighedsforløb.

- Det er en historisk beslutning, der er truffet i dag for dagpengemodtagere og a-kasserne. En anerkendelse af det store og kvalificerede arbejde, som a-kasserne laver hver eneste dag, udtaler Lizette Risgaard, formand i Fagbevægelsens Hovedorganisation i en pressemeddelelse.

Den første periode af ledighedsperioden har for mange været forvirrende og uhensigtsmæssig, fordi det har været et "meningsløst" dobbeltforløb med samtaler i både jobcenter og a-kasser, udtaler hun.

3F havde gerne overtaget indsatsen de første seks måneder.

- Vi havde gerne overtaget indsatsen i de første seks måneder, men at vi nu permanent får ansvaret for kontaktforløbet de første tre måneder er i sig selv et stort fremskridt, udtaler Eva Obdrup, forretningsfører for 3F's a-kasser i en pressemeddelelse.

Også HK roser aftalen. Ifølge næstformand Mads Samsing rydder den op i unødige regler og indskærper reglerne for virksomhedspraktik.

- Virksomhedspraktik skal ikke fortrænge ordinære job. Det skal føre til flere. Det kommer vi til at følge tæt og holde kommunerne op på, udtaler næstformanden i en pressemeddelelse.

Besparelserne i det nuværende system skal være med til at finansiere retten til tidlig pension. Også det glæder HK.

- I HK er vi rigtig glade for, at aftalen giver en mere effektiv arbejdsdeling i det vigtige samspil mellem jobcentre og a-kasser, udtaler Mads Samsing.

Aftalen er indgået mellem regeringen, SF, Enhedslisten, Dansk Folkeparti og fem løsgængere - tidligere medlemmer af DF.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.