Tilskadekommen formodet pirat er på vej til Danmark

Der er ingen anden udvej end at bringe en formodet pirat til Danmark, siger justitsminister Nick Hækkerup.

En af de fire formodede og tilbageholdte piraterer på vej til Danmark. Det oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Forsvaret har vurderet, at det ikke vil være forsvarligt at løslade ham til søs, fordi han er tilskadekommen og har været indlagt på et hospital i Ghana.

Den pågældende er torsdag fløjet mod Danmark med henblik på, at han fredag skal stilles for en dommer i et grundlovsforhør.

- Som følge af Danmarks internationale forpligtelser og den formodede pirats helbredstilstand er det blevet vurderet, at der ikke var anden udvej end at bringe vedkommende til Danmark, udtaler justitsminister Nick Hækkerup.

- Regeringen ønsker på ingen måde, at de formodede pirater kommer til Danmark, men i det ene ud af de fire tilfælde var der desværre ikke andre muligheder.

Tre andre formodede pirater, som har været tilbageholdt på det danske krigsskib Esbern Snare, er blevet løsladt.

De tre formodede pirater har været tilbageholdt sigtet for forsøg på manddrab efter at have beskudt danske soldater. De har været varetægtsfængslet in absentia.

Det har dog ikke været muligt at udlevere de formodede pirater til retsforfølgning i nærområdet. Det har betydet, at de tre skulle bringes til Danmark, hvis der skulle føres en straffesag.

Justitsminister Nick Hækkerup meddelte ifølge pressemeddelelsen onsdag anklagemyndigheden, at tiltalen mod tre af de fire formodede pirater skulle frafaldes.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.