Udlændingeordfører bliver politisk ordfører for Socialdemokratiet

Rasmus Stoklund erstatter Christian Rabjerg Madsen som politisk ordfører for regeringspartiet efter rokade.

Rasmus Stoklund kan fremover kalde sig politisk ordfører for Socialdemokratiet. (Arkivfoto). <i>Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix</i>

Rasmus Stoklund kan fremover kalde sig politisk ordfører for Socialdemokratiet. (Arkivfoto). Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Rasmus Stoklund stiger internt i graderne i Socialdemokratiets folketingsgruppe efter mandagens ministerrokader.

Den hidtidige ganske fremtrædende udlændinge- og integrationsordfører for regeringspartiet er tirsdag udpeget som ny politisk ordfører for Socialdemokratiet.

Det oplyser partiet i en pressemeddelelse.

38-årige Stoklund afløser Christian Rabjerg Madsen (S), der mandag blev udnævnt som indenrigs- og boligminister.

Det skete i forbindelse med den ministerrokade, som Nick Hækkerup (S) satte gang i, da han søndag aften annoncerede, at han træder tilbage som justitsminister og forlader dansk politik. Han skal fra 1. juni være direktør i Bryggeriforeningen.

Posten som justitsminister har Mattias Tesfaye (S) overtaget. Tesfayes post som udlændinge- og integrationsminister er gået til Kaare Dybvad Bek (S).

Han efterlod et hul i Indenrigs- og Boligministeriet, og det er så her, at Rabjerg Madsen er kommet til som minister, så Socialdemokratiet stod uden politisk ordfører.

Posten som politisk ordfører er yderst vigtig. Også for regeringen. Det er nemlig den politiske ordfører, som ofte tager møgsagerne og forsvarer regeringens politik.

Ifølge den nye ordfører har de sidste tre år i politik klædt ham godt på til den nye rolle i partiet.

- De seneste tre år har jeg heller ikke kun fået ros, når jeg har stillet mig op foran en mikrofon, siger Rasmus Stoklund efter endt gruppemøde og fortsætter:

- Der har været andre perioder, hvor Socialdemokratiet er blevet kritiseret meget. Det bliver vi ikke i øjeblikket på samme måde.

Opgaven bliver kun vigtigere af, at det næste folketingsvalg efterhånden er til at skimte i horisonten. Det finder sted senest 4. juni 2023.

Så Stoklund står til at få travlt, når der - formentlig efter sommerferien - begynder at gå mere valgkamp i den på Christiansborg.

Men det tager den nye ordfører angiveligt helt med ro.

- Jeg tror, det er lidt for tidligt at køre med på valgkampsbølgen. Jeg synes stadig, at vi har massere af opgaver foran os.

- Men det er klart, at på et tidspunkt kommer der selvfølgelig en valgkamp. Og det glæder jeg mig til at være med til, siger han.

Stoklund er steget hurtigt i graderne i Socialdemokratiet.

Han blev valgt ind i Folketinget i 2019 i første forsøg. Og med det samme fik han den vigtige post som udlændinge- og integrationsordfører. Det er ofte en post, som betyder, at en politiker kommer i fokus. Det vil han gøre mere fremover som politisk ordfører.

Ny udlændinge- og integrationsordfører bliver Kasper Sand Kjær (S). Han har hidtil været kulturordfører. Det skal Ida Auken (S) være fremover.

Desuden er der foretaget nogle andre rokader i folketingsgruppen. Eksempelvis er Anne Paulin (S) nyt ansigt i gruppeledelsen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.