Uffe Ellemann har valgt kendt tidligere biskop til sin bisættelse

Når Uffe Ellemann-Jensen tirsdag bisættes fra Holmens Kirke i København, står Erik Norman Svendsen for den.

Erik Norman Svendsen skal stå for bisættelsen af Uffe Ellemann-Jensen. (Arkivfoto). <i>Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix</i>

Erik Norman Svendsen skal stå for bisættelsen af Uffe Ellemann-Jensen. (Arkivfoto). Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Det er tidligere biskop Erik Norman Svendsen, der ikke mindst kendes fra en lang række royale begivenheder, som står for bisættelsen af tidligere udenrigsminister og Venstre-formand Uffe Ellemann-Jensen tirsdag fra Holmens Kirke i København.

Det oplyser Venstre.

Uffe Ellemann-Jensen døde 18. juni i en alder af 80 år efter længere tids sygdom. Han havde inden sin død selv planlagt bisættelsen, som begynder klokken 12.

Det bekræftede hans søn Venstres nuværende formand, Jakob Ellemann-Jensen, på Facebook for en uge siden. Og Uffe Elleman-Jensen havde altså peget på den i dag 81-årige Erik Norman Svendsen til at stå for bisættelsen.

Gennem et langt liv først som præst og siden som biskop har Erik Norman Svendsen leveret mange prædikener. Nogle af dem er gået over i nyere dansk historie.

Det var eksempelvis Erik Norman Svendsen, der i 2004 viede kronprins Frederik og Mary Donaldson i Vor Frue Kirke i København.

Siden har han også viet prins Joachim og Marie, døbt kongelige småbørn og konfirmeret prins Nikolai og prins Felix.

Men der har også været andet end kongelige begivenheder. For eksempel 2. juledag 2004, hvor en tsunami i Asien kostede flere end 225.000 mennesker livet. 46 danskere omkom - mange af dem i Thailand.

Som biskop i København skulle han prædike ved en mindehøjtidelighed i Vor Frue Kirke.

Det er 13 år siden, at Erik Norman Svendsen fratrådte stillingen som biskop over Københavns Stift. Men han fortsatte som kongehusets præst indtil 2018.

Hans sidste opgave blev prins Henriks bisættelse i Christiansborg Slotskirke 20. februar samme år.

I dag er Erik Norman Svendsen mindre i vælten end tidligere. Han virker fortsat som hjælpepræst ved Garnisons Kirke i København.

Men tirsdag indtræder han altså på den store scene igen, når en af de mest kendte politikere i Danmark nogensinde bisættes.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.