Ukrainske flygtninge får tilbud om gratis vaccination

Fremover skal ukrainske flygtninge have mulighed for at blive vaccineret i Danmark for eksempel mod difteri.

Ukrainske flygtninge skal have tilbud om at blive vaccineret, umiddelbart efter de er ankommet til Danmark. Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Der er afsat 12 millioner kroner til indsatsen.

Ifølge sundhedsminister Magnus Heunicke (S) er det specifikt vacciner imod mæslinger, difteri og polio.

Det skriver han på Twitter.

- Vi sikrer nu, at fordrevne fra Ukraine får adgang til vaccination mod en række smitsomme sygdomme umiddelbart efter indrejse til Danmark, lyder det i tweetet.

Vaccinationerne bliver gratis. Man vil vaccinere mod netop mæslinger, difteri og polio, fordi Sundhedsstyrelsen vurderer, at der er størst risiko for en epidemi.

- Ukraine har én af de laveste vaccinationstilslutninger i Europa. Det kan medføre en risiko for den enkelte, men også for folkesundheden i Danmark, uddyber sundhedsministeren i pressemeddelelsen.

Ukraine har den højeste forekomst af mæslinger i Europa. Der har også været enkelte tilfælde af difteri og polio i landet i de seneste ti år. Det skriver Sundhedsministeriet.

Planen er, at vaccinerne skal tilbydes på til børn og voksne. De ukrainske flygtninge får tilbuddet, uanset om de har planer om at søge om opholdstilladelse i Danmark eller ej.

- Tilbuddet skal være der allerede, mens de tager stilling til, om de vil blive i Danmark, eller mens de venter på at få opholdstilladelse, siger Magnus Heunicke i pressemeddelelsen.

Personer som er flygtet til Danmark, har i forvejen mulighed for at blive vaccineret imod covid-19, hvis deres ophold i Danmark har en vis varighed.

Det kommende tilbud om vaccinationer gælder fra lørdag og i de næste seks måneder.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.