Valgstedsmålinger: Flertal for at afskaffe forsvarsforbehold

Valgstedsmålinger viser, at omkring to ud af tre vælgere har stemt for at afskaffe forsvarsforbeholdet.

Hos Socialdemokratiet blev DR og TV 2's valgstedsmålinger modtaget med begejstring, da de viste et flertal for at afskaffe forsvarsforbeholdet. <i>Martin Sylvest/Ritzau Scanpix</i>

Hos Socialdemokratiet blev DR og TV 2's valgstedsmålinger modtaget med begejstring, da de viste et flertal for at afskaffe forsvarsforbeholdet. Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Ifølge valgstedsmålinger fra DR og TV 2 har et flertal af vælgerne onsdag stemt for at afskaffe Danmarks forbehold for EU's forsvarssamarbejde.

Ifølge DR's valgstedsmåling har 69,1 procent stemt for at afskaffe forbeholdet, mens 30,9 procent af vælgerne vil beholde det.

Også ifølge TV 2's valgstedsmåling har omkring dobbelt så mange vælgere stemt for at skrotte forbeholdet.

Ifølge de umiddelbare resultater fra målingen er det 66,6 procent, der har stemt for at afskaffe forbeholdet. Modsat har 33,4 procent stemt for at beholde det.

Hvis resultatet viser sig at være lige så klart, som de to målinger viser, vil det være et historisk klart dansk EU-resultat. Det er niende gang, at de danske vælgere skal tage stilling til et EU-spørgsmål.

Det klareste resultat hidtil var om, hvorvidt Danmark skulle melde sig ind i det, der dengang hed EF (1972), og om Danmark skulle deltage i Den Fælles Patentdomstol (2014).

Her var det henholdsvis 63,4 og 62,5 procent af vælgerne, der stemte for.

Forsvarsminister Morten Bødskov (S) kalder valgstedsmålingerne en "forløsning".

- Vi må vente på det endelige resultat, men som du også kunne høre i lokalet her, så er det noget af en forløsning, siger han fra Socialdemokratiets valgfest.

Valgstedsmålinger er ikke et resultat, men det er heller ikke en almindelig meningsmåling. Det endelige resultat ventes senere onsdag aften.

Ved en almindelig meningsmåling spørger man de adspurgte, hvad de agter at stemme.

Ved en valgstedsmåling spørger man de adspurgte, hvad de har stemt. Dermed er der ingen usikkerhed om, hvorvidt de adspurgte ikke møder op eller ombestemmer sig.

Epinion, der har lavet valgstedsmålingen for DR, har talt med 2141 af de 2812 udvalgte vælgere. Megafon, der har lavet målingen for TV 2, har talt med omkring 7000 vælgere, skriver TV 2.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.