Venstre: De Radikale går en helt anden vej med 2030-plan

Der er gode elementer i De Radikales 2030-plan, som ifølge Troels Lund Poulsen går imod regeringens politik.

Venstres Troels Lund Poulsen mener, at der er både gode og mindre gode elementer i De Radikales 2030-plan, men det vigtigste for ham er, at partiet går i en anden retning end regeringen, som de seneste tre år har fået støtte af netop De Radikale. (Arkivfoto). <i>Martin Sylvest/Ritzau Scanpix</i>

Venstres Troels Lund Poulsen mener, at der er både gode og mindre gode elementer i De Radikales 2030-plan, men det vigtigste for ham er, at partiet går i en anden retning end regeringen, som de seneste tre år har fået støtte af netop De Radikale. (Arkivfoto). Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Mange elementer i De Radikales 2030-plan strider imod den linje, som S-regeringen har stået for de seneste tre år, og som har fået opbakning af De Radikale, der agerer støtteparti.

Det mener Venstres finansordfører, Troels Lund Poulsen.

Planen præsenteres onsdag i forbindelse med De Radikales sommergruppemøde. Men dele af planen er allerede ude i Berlingske.

Lund Poulsen er overordnet tilfreds med, at De Radikale nu fremlægger en plan. Den vil ifølge Lund Poulsen "gøre Danmark rigere".

Men ikke alle elementer i planen fungerer for Venstre. Eksempelvis vil De Radikale afskaffe efterlønnen og barbere boligejernes rentefradrag. Det vil Venstre ikke være med til.

Til gengæld er Lund Poulsen ganske begejstret for De Radikales ambition om at øge mængden af arbejdskraft, altså arbejdsudbuddet, med knap 23.000 personer.

- De Radikale har nu en plan, som står i skarp modsætning til det, som partiet har været med til at legitimere de seneste tre år, siger Lund Poulsen.

2030-planen fra De Radikale skal ifølge partiet lægge pres på statsminister Mette Frederiksen (S), og den skal ses som en håndsrækning til blå blok.

Det er De Radikales ambition om at lave en bred regering hen over midten af dansk politik. Mette Frederiksen har selv luftet samme tanke, mens Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, og De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, ikke kan se scenariet for sig.

- Jeg synes, at man skal lade vælgerne tale, siger Lund Poulsen til emnet.

- Det kommer de til om kort tid. For os er det afgørende, at vi får en anden regering, hvor Mette Frederiksen ikke længere får lov til at lede Danmark.

- Vores udgangspunkt er, at det er Jakob Ellemann-Jensen, der er statsminister. Og så håber vi, at vi kan samle de blå partier til en dagsorden, der gør Danmark rigere.

- Jeg er ikke optaget af at lave regeringsspekulationer på nuværende tidspunkt. For os bliver det politiske indhold afgørende, og vores prioritet er, at Mette Frederiksen ikke længere fortsætter.

- Hvis De Radikale synes, at Jakob Ellemann-Jensen skal være statsminister, synes jeg, at det er en god idé, men det har jeg ikke hørt dem sige.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.