Venstre: De Radikale går en ny vej med 2030-plan

Der er gode elementer i De Radikales 2030-plan, som ifølge Troels Lund Poulsen går imod regeringens politik.

Venstres Troels Lund Poulsen mener, at der er både gode og mindre gode elementer i De Radikales 2030-plan, men det vigtigste for ham er, at partiet går i en anden retning end regeringen, som de seneste tre år har fået støtte af netop De Radikale. (Arkivfoto). <i>Martin Sylvest/Ritzau Scanpix</i>

Venstres Troels Lund Poulsen mener, at der er både gode og mindre gode elementer i De Radikales 2030-plan, men det vigtigste for ham er, at partiet går i en anden retning end regeringen, som de seneste tre år har fået støtte af netop De Radikale. (Arkivfoto). Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Mange elementer i De Radikales 2030-plan strider imod den linje, som S-regeringen har stået for de seneste tre år, og som har fået opbakning af De Radikale, der agerer støtteparti.

Det mener Venstres finansordfører, Troels Lund Poulsen.

Planen præsenteres onsdag i forbindelse med De Radikales sommergruppemøde. Men dele af planen er allerede ude i Berlingske.

Lund Poulsen er overordnet tilfreds med, at De Radikale nu fremlægger en plan. Den vil ifølge Lund Poulsen "gøre Danmark rigere".

Men ikke alle elementer i planen fungerer for Venstre. Eksempelvis vil De Radikale afskaffe efterlønnen og barbere boligejernes rentefradrag. Det vil Venstre ikke være med til.

Til gengæld er Lund Poulsen ganske begejstret for De Radikales ambition om at øge mængden af arbejdskraft, altså arbejdsudbuddet, med knap 23.000 personer.

- De Radikale har nu en plan, som står i skarp modsætning til det, som partiet har været med til at legitimere de seneste tre år, siger Lund Poulsen.

2030-planen fra De Radikale skal ifølge partiet lægge pres på statsminister Mette Frederiksen (S), og den skal ses som en håndsrækning til blå blok.

Det er De Radikales ambition om at lave en bred regering hen over midten af dansk politik. Mette Frederiksen har selv luftet samme tanke, mens Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, og De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, ikke kan se scenariet for sig.

- Jeg synes, at man skal lade vælgerne tale. For os er det afgørende, at vi får en anden regering, hvor Mette Frederiksen ikke længere får lov til at lede Danmark.

- Vores udgangspunkt er, at det er Jakob Ellemann-Jensen, der er statsminister. Og så håber vi, at vi kan samle de blå partier til en dagsorden, der gør Danmark rigere.

Politisk kommentator Hans Engell kalder 2030-planen et mindre udspil, der ikke flytter rundt på mange milliarder.

- Men det giver De Radikale noget, de kan pege på, når de bliver spurgt, om hvad de politisk selv vil. Ud over folketingsvalg og en bred regering og ønsket om igen at være midterpartiet, der afgør, hvem der kan danne regering.

- De Radikale har vel følt, at det var lidt fattigt, når regeringen på et tidspunkt kommer med sin store 2030-plan, at de ikke selv havde noget konkret at byde på ud over politisk taktik.

- Nu har de lidt at lægge på bordet i forhandlingerne ud over kravet om et folketingsvalg inden 4. oktober. Og det er fortsat det tema, jeg tror, vil have det store fokus på deres pressemøde i forbindelse med sommergruppemødet i dag (onsdag, red.)- mere end deres 2030-plan, siger Hans Engell.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.