Venstre-politiker slået på gaden på afstemningsdag

Jan E. Jørgensen blev onsdag morgen slået ved Nørreport Station i København, men går ikke videre med sagen.

Jan E. Jørgensen er medlem af Folketinget og ligeledes valgt ind i kommunalbestyrelsen i Frederiksberg Kommune. (Arkivfoto) <i>Philip Davali/Ritzau Scanpix</i>

Jan E. Jørgensen er medlem af Folketinget og ligeledes valgt ind i kommunalbestyrelsen i Frederiksberg Kommune. (Arkivfoto) Philip Davali/Ritzau Scanpix

En person slog onsdag morgen Jan E. Jørgensen ved Nørreport Station i København.

Det fortæller Venstre-politikeren til B.T.

Jørgensen var i forbindelse med folkeafstemningen om Danmarks forsvarsforbehold i EU til stede ved Nørreport Station, der er et af de mest befærdede steder i hovedstaden.

Her blev Jørgensen slået af en person, som politikeren selv beskriver som værende en "stakkels type". Personen var ifølge Jørgensen truende og sparkede ud efter ting.

- Jeg gik hen til ham og bad ham om at gå væk. Og da jeg så havde politiet i røret, så slog han mig med flad hånd, siger Venstre-politikeren til B.T.

- Det var selvfølgelig ubehageligt, og jeg fik telefonen mast ind i ansigtet, men jeg har ikke tænkt mig at anmelde ham for vold.

På sin Facebook-side takker Jan E. Jørgensen for at have modtaget mange omsorgsfulde beskeder efter episoden.

- Jeg har det godt. Lidt øm i kinden, men har fået min hvilepuls tilbage.

- Det irriterer mig, at der ikke er respekt for folkestyret hos alle. Det kan ikke være rigtigt, at man ikke kan stå i fred og deltage i demokratiet, skriver Jørgensen.

Mens Venstre-politikeren altså ikke har tænkt sig at gå videre med sagen, så sigter politiet ifølge B.T. manden, der slog, for forstyrrelse af den offentlige orden og forstyrrelse af valghandling.

Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen var onsdag morgen også til stede ved Nørreport. Det samme var repræsentanter fra flere andre politiske partier.

57-årige Jan E. Jørgensen er medlem af Folketinget og ligeledes valgt ind i kommunalbestyrelsen i Frederiksberg Kommune.

Jørgensen, som er tidligere advokat, er Venstres kultur-, medie- og offentlighedsordfører. Han har siddet i Folketinget siden 2011 og er valgt i Københavns Storkreds.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden