Venstre tror på advokatvurdering: Radikales principper er på spil

De Radikale har som det eneste støtteparti ikke meldt, om de vil støtte regeringen eller en advokatvurdering.

Står det til Venstre, gik regeringen af efter Minkkommissionens kritik. Mens det ikke ser ud til at ske, håber oppositionspartiet at regeringens støtteparti De Radikale vil stemme for en uvildig advokatvurdering, som skal granske, om der kan stilles et juridisk ansvar i sagen. (Arkivfoto). <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Står det til Venstre, gik regeringen af efter Minkkommissionens kritik. Mens det ikke ser ud til at ske, håber oppositionspartiet at regeringens støtteparti De Radikale vil stemme for en uvildig advokatvurdering, som skal granske, om der kan stilles et juridisk ansvar i sagen. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det er afgørelsens time for De Radikales troværdighed, når partiet skal vælge, om det vil støtte en uvildig advokatvurdering af minksagen eller ej.

Det mener venstres politiske ordfører, Sophie Løhde.

- Nu får vi for alvor en trykprøve på, om de (De Radikale, red.) står ved deres principper omkring retsstaten i Danmark, siger hun.

- Jeg har en klar forventning om, at De Radikale sammen med deres bagland kommer frem til at lade fornuften råde, tilføjer hun.

Løhde henviser til, at de Radikales politiske leder, Sofie Carsten Nielsen, har været i frontlinjen af en kritik om magtfuldkommenhed hos regeringen.

Enhedslisten fredede regeringen, kort tid efter at Minkkommissionens rapport var landet på bordet i Granskningsudvalget torsdag.

Fredag lød meldingen fra SF, at støttepartiet ingen grund ser til at gå videre med sagen.

Dermed bliver De Radikale det afgørende mandat for, om Minkkommissionens rapport skal ses efter i sømmene for juridisk ansvar.

Og det er afgørende, at der kommer en sådan vurdering, mener Løhde. For kommissionen har ikke haft mandat til at tage stilling til et spørgsmål om grov uagtsomhed.

- Hvad en vurdering når frem til, kan vi ikke vide, men det er netop derfor, at vi har brug for en.

- Jeg bemærker, at når Mette Frederiksen selv står og siger, at der intet juridisk er at komme efter, så burde hun og regeringen som de første støtte en vurdering. Så har de jo intet at miste på det, siger Sophie Løhde.

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, skriver på Facebook, at han er overrasket over regeringens håndtering af Minkkommissionens kritik.

- Det kommer nok næppe som en overraskelse for de fleste danskere, at Mette Frederiksen selv frikender sig selv. Men jeg er alligevel overrasket over, hvor let regeringen tager den kritik, som der kommer fra kommissionen, skriver han.

- For mig er konklusionen klar: Advokater skal vurdere Mette Frederiksen juridiske ansvar i forhold til ministeransvarlighedsloven.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden