Vermund: Midterregering vil være katastrofal for borgerlig blok

Nye Borgerlige vil holde Venstre og Konservative op på ikke at gøre Mette Frederiksen (S) til statsminister.

Det kom ikke som nogen overraskelse, at Nye Borgerlige var et af de partier, som fungerende statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag siede fra i de regeringsforhandlinger, som først nu for alvor går i gang.

Mette Frederiksen vil fortsat afsøge muligheden for en bred regering med deltagelse af den borgerlige blok. Og hvis det sker, vil det være katastrofalt for blokken. Det vurderer formand Pernille Vermund (NB).

Hun advarer Venstre mod at gå med i en midterregering.

- Hvis det lykkes, vil det være katastrofalt for det borgerlige Danmark. Og at også Konservative, LA og DF fortsat sidder med ved forhandlingerne med Mette Frederiksen for bordenden, undrer mig såre, skriver hun på partiets hjemmeside.

- Vi har i de sidste 3,5 år brugt en del tid på at opbygge en høj tillid og et godt samarbejde, som i dag er bedre, end det har været i mange år.

- Vi har alle blå partier bøjet os mod hinanden for at stå sammen, for perioden 2015-2019, hvor dårligt samarbejdsklima prægede de blå partier, skulle aldrig gentages.

- Nu risikerer vi, at det borgerlige Danmark helt lægges i graven. Det er, hvad der sker, hvis Venstre og/eller andre blå partier svigter deres valgløfte til danskerne, slår pjalterne sammen med Mette Frederiksen og gør hende til statsminister, skriver Pernille Vermund.

Hun hentyder til, at Venstre og De Konservative under valgkampen kategorisk afviste at ville være med til at gøre Mette Frederiksen til statsminister.

Begge partier er siden blødt op på det synspunkt. Og ikke mindst Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, har udtrykt sig positivt om at afsøge muligheden for at arbejde for en bred regering og dermed få politisk indflydelse.

Også Liberal Alliance og Dansk Folkeparti er fortsat med i den nye serie af forhandlinger, som blev indledt med, at Venstre onsdag eftermiddag klokken 14.30 gik til forhandlinger i Statsministeriet på Christiansborg.

Ud over Nye Borgerlige er kun Danmarksdemokraterne ude af forhandlingerne fra den blå blok.

Det samme er Enhedslisten og Alternativet fra den røde blok. Imens er SF og De Radikale stadig med.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.