Vermund fravælger åbningsdebat og Søren Pape følger efter

Nye Borgerliges formand tager ikke del i Folketingets åbningsdebat. Søren Pape har forladt debatten undervejs.

Formand for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, bruger dagen for Folketingets åbningsdebat på at føre valgkamp i Vejle, Kolding Sønder Hygum. (Arkivfoto). <i>Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix</i>

Formand for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, bruger dagen for Folketingets åbningsdebat på at føre valgkamp i Vejle, Kolding Sønder Hygum. (Arkivfoto). Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

De fleste partiledere bruger valgkampens anden dag på Folketingets åbningsdebat.

Men mindst et par af Folketingets partiledere er hoppet ind i kampagnebussen og rullet mod Jylland.

Det gælder Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, som har fravalgt debatten. De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, har forladt debatten undervejs.

- Der er en verden uden for Christiansborg. Jeg skal være i det østjyske i morgen tidlig, så vi kørte her først på aftenen, efter at jeg havde opfyldt mine forpligtelser: Holdt min tale og svaret på spørgsmål fra partierne, siger Pape i en skriftlig kommentar.

Kolleger repræsenterer partiet under debatten, tilføjer han.

Pernille Vermund har prioriteret at komme i gang med valgkampen tættere på sine vælgere.

- Jeg synes, det er vigtigst, når valget er udskrevet, at vi kommer ud at tale med danskerne i stedet for at bruge tiden i Folketingssalen.

- Det er en dag, hvor ingen alligevel kommer til at bøje sig mod hinanden. Det er ikke en konstruktiv dag, men en dag, der mere er spil for galleriet, siger hun.

Hun peger på, at det ikke er en fasttømret regel, at partilederne skal deltage i åbningsdebatten.

I stedet bliver det Lars Boje Mathiesen, der holder partiets ordførertale fra Folketingets talerstol, og sammen med partiets øvrige medlemmer stiller spørgsmål til de øvrige partiledere.

Vermund bruger dagens valgkamp på at hjælpe partiets frivillige med signwaving i Kolding og Vejle.

Ved en signwaving står de frivillige i vejkanten med bannere og valgplakater i favnen, mens de vinker til de forbikørende trafikanter.

Derudover besøger hun de frivillige seniorer, der holder liv i den lokale købmand i Sønder Hygum.

- Jeg har lyttet til befolkningens bekymringer, men også på de løsninger, som civilsamfundet kommer på, når politikerne svigter, siger hun.

Nye Borgerlige blev første gang valgt til Folketinget i 2019. Dermed er det første gang, at partiet fører valgkamp, mens de er indvalgt i Folketinget.

- Jeg kan mærke, at jeg bliver genkendt mange flere steder nu, og folk har fået en større viden om vores parti. Det er dejligt, siger Vermund.

Pernille Vermund er ikke den eneste partileder, der ikke er til stede i Folketingssalen ved åbningsdebatten for at tale på sit partis vegne.

Frie Grønnes politiske leder, Sikandar Siddique, har også delvis fravalgt debatten. Han var til stede under to taler tidligere torsdag, men går ikke selv på talerstolen torsdag aften.

- Det handler om, at Mette Frederiksen har udskrevet valg, og derfor vil vi hellere tale med befolkningen og tale politik med dem i stedet for at tale politik med den lille gruppe mennesker, vi altid taler med, siger han.

Heller ikke Danmarksdemokraternes Inger Støjberg, Kristendemokraternes Marianne Karlsmose eller Alternativets Franciska Rosenkilde er til stede ved debatten. Det skyldes, at ingen af dem har sæde i Folketinget.

Inger Støjberg blev ganske vist valgt ind for Venstre ved valget i 2019. Men hun blev siden idømt 60 dages ubetinget fængsel ved Rigsretten i en sag om adskilte asylpar. Herefter blev hun erklæret uværdig til at sidde i Folketinget.

Folketingsvalget afholdes tirsdag den 1. november.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.