Vermund vil ligesom Messerschmidt kæmpe mod krænkelseskultur

Nye Borgerliges leder mener, at det næsten er umuligt at træde forkert uden at blive udskammet.

Formand for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, holder partiledertale på Hovedscenen på Folkemødet i Allinge. <i>Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix</i>

Formand for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, holder partiledertale på Hovedscenen på Folkemødet i Allinge. Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

DF-formand Morten Messerschmidt har de seneste dage blæst til kamp mod krænkelseskultur og identitetspolitik.

Men det er ikke en dagsorden, han kan have for sig selv.

Også Pernille Vermund, formanden for Nye Borgerlige, bruger en del af sin tale på Folkemødet på Bornholm til at tale om netop det.

- Hvis ikke vi styrker vores folkelige værdifællesskab og siger fra, så vil krænkelses- og cancelkulturen sprede sig som et lammende minefelt af særhensyn, der svækker vores sociale omgang med hinanden, siger Pernille Vermund.

Hun mener, at kulturen gør det næsten umuligt at træde forkert uden at risikere offentlig udskamning.

- Den lille Havfrue er en racistisk fisk. Eskimoisen har fået nyt navn. Pippis far må ikke længere være negerkonge. De store lakridshoveder er fjernet fra Haribos Skippermix, fordi de var racistiske. Og en kagemand skal nu hedde en kageperson, remser hun op.

- Der er åbenlyst ingen grænse for de påfund, som florerer på tosseriernes overdrev.

I et interview med Avisen Danmark sagde Morten Messerschmidt tidligere på ugen, at identitetspolitik, såkaldte woke-tendenser og "krænkelseshysteri" vil få en lige så vigtig rolle i dansk politik, som udlændinge tidligere havde.

Samtidig har Dansk Folkeparti torsdag lanceret en kampagne med titlen "Det er okay at være almindelig".

For Pernille Vermund handler det i højere grad om, at det danske fællesskab skal være stærkere, så "tosserier udefra kan verfes af".

- Det er jo en gammel dagsorden, og det er jo et spørgsmål om at sige fra. Det er for mig et af mange eksempler på, at hvis man ikke siger fra og altid bøjer af for de her få stærke stemmer, så risikerer vi, at det bliver svært for os at være sammen, siger hun efter talen.

- At styrke det danske folkelige fællesskab, er det vigtige for os, og det er også det, som vil betyde, at det bliver lettere for os at stå imod, når der kommer sådan nogle tosserier, siger hun efter talen.

Hun peger på EU og udlændingepolitikken som nogle af de områder, der er med til at svække det "frie, danske værdifællesskab".

Folkemødet på Bornholm foregår i år fra 16.-19. juni.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.