Voxmeter laver iøjnefaldende måling efter nyt Støjberg-parti

Det tyder på, at Inger Støjbergs nye parti ville få god opbakning, hvis der var folketingsvalg i morgen.

Inger Støjberg mødte pressen på Hvidsten Kro i Spentrup. Her gav hun interviews om sit nye parti, som hedder Danmarksdemokraterne. <i>Henning Bagger/Ritzau Scanpix</i>

Inger Støjberg mødte pressen på Hvidsten Kro i Spentrup. Her gav hun interviews om sit nye parti, som hedder Danmarksdemokraterne. Henning Bagger/Ritzau Scanpix

En opsigtsvækkende stor del af vælgerne vil lige nu pege på et parti, som endnu ikke er opstillingsberettiget

Det viser den nyeste måling fra analyseinstituttet Voxmeter foretaget for Ritzau.

Det er særligt opsigtsvækkende, fordi interviewene er lavet i samme uge, som den tidligere udlændingeminister Inger Støjberg præsenterede sig nye parti, Danmarksdemokraterne.

3,6 procent af de adspurgte svarer, at de vil stemme på et parti, som ikke er opstillet til Folketinget, hvis der var valg i morgen. Ugen før svarede kun 0,4 procent det samme.

Tirsdag stod det klart, at Valgnævnet havde godkendt partinavnet "Danmarksdemokraterne - Inger Støjberg", og herefter har partiet kunnet indsamle vælgererklæringer.

Det var dog først torsdag, at Inger Støjberg bekræftede, at det var hende, som stod bag partiet.

Der er lige nu 174 partier, der er ved at indsamle vælgererklæringer. Af princip offentliggør Voxmeter ikke tilslutningen til enkelte partier, som ikke endnu er opstillingsberettiget.

Men Anna Midtgaard Christensen, som er analysedirektør ved Voxmeter, fremhæver, at der særligt efter torsdag er mange vælgere, som har peget på et parti, som falder ind under kategorien "Øvrige".

Hun kalder målingen "måske årets mest iøjnefaldende".

- Jeg kan godt sige, at stort set alle dem, der har peget på, at de vil stemme på et andet parti, end der er opstillingsberettiget lige nu, er indsamlet fra torsdag, siger Anna Midtgaard Christensen.

- Det er svært at se bort fra, at der er meget omtale af et nyt parti, og at andelen, der vil stemme på et parti, der ikke er opstillingsberettiget, stiger i sidste halvel af ugen.

Analysen baserer sig på 1002 telefoninterview og er lavet fra den 20. juni til den 26. juni.

Inger Støjberg og hendes nye parti skal indsamle 20.082 vælgererklæringer for at kunne komme på stemmesedlen ved næste valg.

Og det går stærkt for den rigsretsdømte tidligere minister.

Ifølge Jyllands-Posten er der mandag morgen allerede 66.195 personer, som har igangsat deres vælgererklæring til Danmarksdemokraterne. Det er altså sket på bare seks dage.

Alle, der har afgivet en vælgererklæring, skal genbekræfte den efter en uge, før den er gældende.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.