Politiker fik "kidnappet" sit partinavn

Lidt for ivrig borger registrerede nyt partinavn som domænenavn, selv om vedkommende slet ikke havde noget med partiet at gøre.

Arkivfoto

Arkivfoto

HELSINGØR:Der er aktive folk, som læser avis. Nogle gange er avislæserne endda lidt for aktive. Det har byrådspolitikeren Anders Drachmann i Helsingør netop oplevet, skriver Helsingør Dagblad.

Som omtalt i Helsingør Dagblad for nylig har Drachmann forladt De Konservative i Helsingør og fortalte i Helsingør Dagblad, at han ville stifte et nyt parti med navnet Frit Demokrati. Et par dage senere blev det stiftende møde afholdt. Og så fik politikeren sig en overraskelse, da han samme aften åbnede sin mailboks.

En mail fra en person, som Anders Drachmann ikke kendte, forklarede således, at vedkommende borger i kommunen havde købt retten til at bruge navnet Frit Demokrati som adresse på internettet - han havde altså etableret domænenavnet www.fritdemokrati.dk. Men det var kun for at være venlig, lød forklaringen i mailen.

Groft nok

"Go’ aften/morgen Anders. Står du og mangler en designer/grafiker til dit nye projekt, så kontakt mig. Jeg har i sandhedens navn købt fritdemokrati.dk (kun for at hjælpe dig). Jeg håber så at vi kan få en snak om en ny hjemmeside og lidt grafisk arbejde til det kommende kommunevalg."

Sådan stod der i mailen. Anders Drachmann var mildt sagt ikke begejstret over den uinviterede "håndsrækning".

- Nej, det er lige groft nok. I min verden prøver den pågældende at presse partiet til at bruge ham, men sådan bliver det ikke, forklarer Anders Drachmann.

Drachmann er jo advokat, og han sendte en mail af sted til manden, der beskrev sig selv som køberen af Frit Demokrati-navnet på nettet. Uden at få et svar.

- Jeg skrev til ham, at vi i Frit Demokrati ikke havde nogle penge til at betale for den slags. Og jeg foreslog, at han overdrog domænenavnet til partiet. Vi skulle nok betale de dokumenterede udgifter, han måtte have haft på det. Men det reagerede manden ikke på. Så skrev vi til Domæneklagenævnet, og så var den sag løst, fortæller Drachmann.

Kan ikke stjæle domænenavne

Nævnet kunne nemlig godt se, at www.fritdemokrati.dk ikke burde tilhøre en grafiker uden tilknytning til partiet, men partiet selv. Og da Drachmann sendte den melding videre til den lidt for friske grafiker, fik han svar tilbage og en beklagelse.

- Efter, at der for nogle år siden, var folk, som registrerede domænenavne i flæng, er det blevet sådan, at man faktisk ikke kan stjæle domænenavnet. Så retten til Frit Demokrati.dk er partiets. Når navnet er taget i brug, så behøver man ikke at være så bekymret, siger Anders Drachmann.

Det er ikke afgjort endnu, om Frit Demokrati stiller op til kommunalvalget til november.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.