Politisk hjælp til feriecenter i nød

Lyngby Mølle Feriecenter får politisk opbakning til at få overtalt miljøministeren til at ophæve hotelpligten

Lyngby Mølle Feriecenter.Foto: Kim Dahl Hansen

Lyngby Mølle Feriecenter.Foto: Kim Dahl Hansen

NR. LYNGBY: Folketingspolitikerne Karsten Lauritsen (V) og Bjarne Laustsen (S) vil lægge pres på miljøminister Ida Auken (SF) for at få ophævet hotelpligten på Lyngby Mølle Feriecenter i Nr. Lyngby.

Feriecenteret er ejet af i alt 50 ferielejlighedsejere, som både har svært ved at få udlejet eller solgt deres lejligheder, fordi der i mere end tre år ikke har været en køber til fællesaktiviteterne som f.eks. restaurant og reception.

Hotelpligt begrænser

Ejerforeningen hævder, at købere af ferielejligheder og fællesarealerne bliver skræmt bort af hotelpligten. Den blev indført i 1979 for at sikre, at der efter hotelstop langs kysterne fortsat ville være kysthoteller. Men hotelpligten giver også en masse begrænsninger for ejerne og de vil derfor have den ophævet.

- Det vil forbedre belåningsmulighederne, øge ejerens mulighed for selv at anvende lejligheden og så kan man sige, at det er helt urimeligt, at de ikke kan få lov, når mange andre centre får lov, påpeger ejendomsmægler Preben Jacobsen fra EDC i Løkken.

Politisk opbakning

Hjørring Kommune ser også gerne hotelpligten fjernet ligesom byrådet for nylig besluttede på Fyrklit i Hirtshals, men Lyngby Mølle ligger i modsætning til Fyrklit i en landzone og derfor er det op til miljøministeriet, som siger nej.

De lokale folketingspolitikere lovede efter et besøg søndag at lægge pres på miljøministeren.

- Det er synd og skam at restauranten ikke bliver brugt. Men hvis den ikke kan sælges, så er det vel bedre, at der bliver bygget lejligheder, siger Bjarne Laustsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.