Polske gæster på besøg

Dronninglund Produktionsskole fik besøg fra Polen

Borgmester Andrzej Zablocki kigger på det arbejde, Frederik Christensen er ved at udføre i metalværkstedet.Foto: Jørgen Ingvardsen

Borgmester Andrzej Zablocki kigger på det arbejde, Frederik Christensen er ved at udføre i metalværkstedet.Foto: Jørgen Ingvardsen

En delegation på over 40 skoleledere, erhvervs- og kommunalfolk samt politikere fra den polske by Witnica besøgte i sidste uge Dronninglund Produktionsskole for at se nærmere på, hvordan en dansk produktionsskole fungerer, og hvad den kan gøre for unge mennesker.

- Vi har hørt så meget om de danske produktionsskoler, så derfor er vi her for at få nyttig viden med os hjem, sagde Witnicas borgmester, Andrzej Zablocki, under besøget.

Witnica ligger tæt på den tyske grænse kun 100 km fra Berlin. Byen er på omkring 7.000 indbyggere, mens der i hele kommunen bor 13.000 borgere.

- Vi er i Danmark først og fremmest for at lære noget om affaldshåndtering og forurening. Det er et stort problem hjemme hos os. Derfor har vi tidligere i dag besøgt Reno Nord i Aalborg. Det var spændende og lærerigt. I er virkelig her i landet langt fremme på det område, sagde borgmesteren.

Byen Witnica er måske ikke så kendt ude i verden, men der er mange aalborgensere, der kender den lille by. I mange år arrangerede Davidsen Rejser fra Aalborg nemlig rejser til netop denne by.

- Vi har i over 20 år haft tætte bånd til Aalborg, og jeg mener, at omkring 10.000 mennesker fra Aalborg gennem årene har været på ferie i vores by. Det var derfor også naturligt, at vi besøgte Aalborg, når vi nu skulle på denne rejse til Danmark. Vi har også hørt fra flere sider, at Dronninglund Produktionsskole er en særdeles god og effektiv skole, så det var helt naturligt, at vi lagde vejen forbi Dronninglund. Vi er bestemt ikke blevet skuffet. Vi har nu set hele skolen og set eleverne arbejde i de forskellige værksteder. Vi har helt sikkert fået noget med hjem, som vi skal arbejde videre med, sagde borgmester Andrzej Zablocki med begejstring.

Dagen efter besøgte delegationen Blokhus og Skagen, ligesom der også blev tid til besøg i private nordjyske hjem.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.