Populære gymnasier

Interessen for at tage en gymnasial uddannelse er fortsat høj

Med i alt 398 ansøgninger blev Aalborghus Gymnasium nordjysk topscorer. Foto: Daniel Bygballe <i>Foto: Daniel Bygballe</i>

Med i alt 398 ansøgninger blev Aalborghus Gymnasium nordjysk topscorer. Foto: Daniel Bygballe Foto: Daniel Bygballe

NORDJYLLAND:Flere end 5400 nordjyske unge har søgt om at blive optaget i gymnasiet eller hf efter sommerferien. Det er stort set lige så mange som i fjor, selvom årgangene er blevet lidt mindre.

Den to-årige hf har dog oplevet en tilbagegang, men det sker efter flere års meget høje ansøgertal. Netop hf er meget afhængig af konjunkturerne, så selv spæd økonomisk fremgang betyder færre ansøgere.

Flere ansøgere i yderområder

De pæne ansøgertal for de fleste gymnasier vækker politisk glæde:

- Generelt set er det rigtigt glædeligt, at vi stort set bevarer de flotte søgetal, som vi har set til de almene gymnasier, erhvervsgymnasierne, de tekniske gymnasier og VUC de senere år. Vi ved, at befolkningsudviklingen ikke er med os i Nordjylland, og derfor er det rigtigt dejligt, at de nordjyske gymnasier også i år oplever en fin søgning, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Hun hæfter sig ikke mindst ved, at flere gymnasier i regionens yderområder har fået flere ansøgere i år end sidste år.

Ansøgerne til det almene gymnasium og hf må vente til sidst i april, før de får besked om, hvilken skole de er optaget på.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Live fra Mia-sagen: Hun blev sur over, at festen sluttede
Luk